RSS Facebook

Activitati, divertisment si obiective in Samothraki

10 lucruri de facut in Samothraki

10 lucruri de facut in Samothraki

Cu siguranta sunt mai multe lucrurile pe care le poti face si experientele pe care le poti avea in Samothraki, dar am selectat aici doar zece dintre ele. Unele sunt la indemana tuturor, insa altele, cum ar fi escaladarea varfului muntelui Saos sau o drumetie pana la plaja Vatos necesita un pic de pregatire. (...)

Portret de pisica samothraka

Portret de pisica samothraka

In Samothraki pisicile sunt peste tot. Apar de te miri unde, se dau pe langa tine, te saluta in limbajul lor pisicesc, asteapta langa masa sa le dai de mancare. Si, dupa prima venita, poti sa fii sigur ca vor urma si altele. La un moment dat te vei uita in jur si te vei trezi inconjurat de zece pisici, una mai draguta si mai lipicioasa ca alta. (...)

Cu barca in jurul insulei

Cu barca in jurul insulei

Cea mai buna modalitate de a face o prima cunostinta cu insula este de a lua o excursie cu barca in jurul acesteia, mai ales ca pe uscat nu poti ajunge peste tot, datorita reliefului fragmentat care face ca drumurile sa existe doar in anumite parti. Astfel, unele frumuseti naturale raman inaccesibile cu masina, autobuzul sau alte mijloace de transport. (...)

Pe drumuri de munte

Pe drumuri de munte

Cu varful sau de peste 1600 m, muntele Saos (al treilea din Grecia ca inaltime) domina insula si este vizibil de la departare. Desi calatoresti doua ore ca sa ajungi in Samothraki, poti vedea muntele inca din portul Alexandropoulis. Se pare ca acest lucru i-a impresionat si pe antici, avand in vedere ca Homer povesteste cum zeul Poseidon a urmarit razboiul troian de pe varful Fengari. (...)

Vedeta insulei: Victoria din Samotraki

Vedeta insulei: Victoria din Samotraki

In aprilie 1863 Charles Champoiseau, viceconsul francez in Adrianopole (astazi Edirne) si arheolog amator totodata, descoperea in mica insula stapanita pe atunci de turci statuia pe care o trimitea in acelasi an la Paris (fragmentele de aripa, trupul monumental si prova navei au fost reasamblate in mai multe faze). (...)

Sanctuarul Marilor Zei

Sanctuarul Marilor Zei

In antichitate insula era faimoasa pentru existenta unuia din cele cateva sanctuare din lumea greaca unde se desfasurau ceremonii de initiere. Cultul misterelor Marilor Zei ii ajuta pe initiati sa devina persoane mai bune si sa capete protectie, insa datorita secretului ce invaluia aceste ritualuri, putine informatii despre acestea au ajuns pana astazi. (...)

Kamariotissa - Bun venit in Samothraki!

Kamariotissa - Bun venit in Samothraki!

Kamariotissa, numita asa dupa icoana Fecioarei Maria din Kamares pastrata in biserica cu acelasi nume (Panagia Kamariotissa), este primul loc in care vei sosi odata ce ai coborat din ferry-boat. Este cel mai mare port de pe insula, cu mai multe hoteluri si vile si cu un sir de taverne, cafenele si magazine de suveniruri aflate pe strada de langa mare, deschise pana seara tarziu. (...)

Drumetii la cascade

Drumetii la cascade

Desi insula poate iti va parea oarecum arida, din muntele Saos izvorasc mai multe rauri care se varsa in mare. (...)

Therma - intre munte si mare

Therma - intre munte si mare

Therma se afla cam la 14 km est de Kamariotissa, pe drumul de coasta din nordul insulei. Este o localitate micuta, situata in padure, cu cateva hoteluri, camere de inchiriat si camping-uri. (...)

Panagia Krimniotissa - biserica de pe stanca

Panagia Krimniotissa - biserica de pe stanca

Cand mergi de la Kamariotissa spre Pahia Ammos vei vedea in zare o bisericuta cocotata pe o stanca. La un moment dat, o sageata iti va indica directia catre ea. Drumul este destul de prost intretinut (este de facut doar cu masina, nu cu scooter-ul), dar te va purta serpuind pe coastele muntelui pana la cladirea alba aflata deasupra prapastiei, oferind pe partea dreapta privesti extraordinare asupra Marii Egee si a plajei Pahia Ammos. De fapt, chiar numele de Krimniotissa sugereaza ideea de prapastie si abrupt (de la grecescul krimnos), iar Panagia se refera la Fecioara Maria. (...)

Chora - oraselul agatat de munte

Chora - oraselul agatat de munte

Capitala insulei nu este, asa cum poate te-ai astepta, un port la mare, ci este situata intr-o mica depresiune aflata intre culmile muntelui Saos, la aprox. 5 km est de Kamariotissa. Motivatia acestei amplasari se gaseste in necesitatea de a o ascunde de pirati in timpul Evului Mediu. (...)

10 motive pentru care Samothraki ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

10 motive pentru care Samothraki ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

Fiecare loc are frumusetea sa si partile sale interesante. De ce ar trebui sa mergi in Samothraki? De ce e o insula atat de speciala? Gasesti mai jos zece motive pentru care ar trebui sa o pui pe lista viitoarelor tale destinatii de calatorie. (...)

Vremea în Samothraki