RSS Facebook

Dor de Samothraki

Dor de SamothrakiDor de Samothraki

Am fost prin multe locuri din Grecia - pe continent sau pe insule, in unele chiar de mai multe ori si pentru mult timp nu am inteles de unde vine atractia tuturor pentru ea. Prima calatorie am facut-o in Halkidiki si la final am ramas cu o oarecare dezamagire - probabil ca imaginea idealizata a Greciei din mintea mea depasea ce am gasit acolo. Si doar erau atatea alte tari care imi pareau mult mai frumoase...

Plaja din Sithonia - HalkidikiPlaja din Sithonia - Halkidiki

Cu timpul am inceput sa apreciez anumite lucruri – culoarea marii, intinderile nesfarsite de maslini, simplitatea si savoarea bucatariei grecesti, gustul cafelei, batranele imbracate in negru sau batraneii iesiti la cafenele, pandind spectacolul strazii.

Si apoi, intr-o zi m-am trezit ca imi lipsea ceva. La inceput nedefinit, a prins contur incet, incet – era starea pe care mi-o dadea Grecia - incredibila senzatie de relaxare si de optimism. Atunci, facand inventarul locurilor prin care am fost, am inteles de ce prefer Samothraki – pentru ca acolo simti cel mai bine aceasta stare, pentru ca ti se pare ca esti undeva la capatul pamantului, intr-un loc special, care iti transmite toata energia sa pozitiva.

Nu vei gasi in Samothraki incredibila culoare azurie a apelor din Lefkada sau din Corfu sau din Zakynthos, nici plajele de nisip fin sau de marmura din Thassos, nici casutele albe din Santorini ori Skiathos, nici orasele medievale din Rhodos, nici zumzetul marilor statiuni. Dar vei gasi autenticitate si simplitate, o natura spectaculoasa, satuce pierdute prin munti si gusturi minunate.

Plaja de marmura - ThassosPlaja de marmura - Thassos

Rhodos TownRhodos Town

PargaParga

Kos TownKos Town

SamothrakiSamothraki

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa