RSS Facebook

Insula capritelor

Insula capritelorInsula capritelor

De peste 30 de ori mai multe decat numarul locuitorilor. Asa suna statistica – 100.000 de capre la circa 3.000 de locuitori. Sunt pe drum, in drum, pe stanci, pe plaja, in copaci, chiar si pe masini daca nu ai grija. Mesteca tacticos o frunza in timp ce te privesc un pic intrigat, dintr-o parte. Ca doar e insula lor...tu esti numai un musafir.

Katsiki e cuvantul grecesc pentru capra, insa localnicii le alinta diminutival cu “katsikaki”, cum ar veni - “caprita”.

Gasesti “katsikaki” la loc de cinste in meniul tavernelor de familie din insula. Fie la protap, fie la cuptor, cu orez, cartofi, paste, vin, rosii, dovleac, gutui, prune, vinete sau chiar miere (o portie costa 8-9 Euro). Mai lipseste “capra cu capra”, cum glumeau cei de la restaurantul Karydies (unde e musai sa mergeti). Un alt reper culinar al insulei este restaurantul O Vrahos, situat in pitorescul satuc Profitis Ilias, unde asul din maneca este capra la protap.

Aproape toti localnicii detin cateva capre. Unii au ferme si isi castiga existenta cu ajutorul lor. Mai nou exista si o aplicatie numita Happy Goats, care iti arata cum sa iei deciziile astfel incat ferma ta sa fie profitabila si in acelasi timp sa nu dauneze mediului natural, luand in calcul factori economici si ecologici.

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa