RSS Facebook

Mancare, restaurante si taverne din Samothraki

Insula capritelor

Insula capritelor

De peste 30 de ori mai multe decat numarul locuitorilor. Asa suna statistica – 100.000 de capre la circa 3.000 de locuitori. Sunt pe drum, in drum, pe stanci, pe plaja, in copaci, chiar si pe masini daca nu ai grija. Mesteca tacticos o frunza in timp ce te privesc un pic intrigat, dintr-o parte. Ca doar e insula lor...tu esti numai un musafir. (...)

Fonias Pale Ale, noua bere din Samothraki

Fonias Pale Ale, noua bere din Samothraki

In Samothraki se pregateste ceva! Pe langa berile mentionate aici, care veneau din afara insulei, cel mai probabil din luna septembrie te vei putea racori cu o noua bere, produsa local. Numele berii este Fonias, preluand numele raului care formeaza celebrele piscine - ”vathre”. Va fi o bere dulce-amaruie de tip “pale ale”, cu alcool intre 5,8% si 6,8%. Este produsa de o berarie artizanala, ai carei proprietari, atenieni la origine, s-au indragostit de Samothraki si viziteaza insula de mai bine de 30 de ani. (...)

Ce produse traditionale gasim in Samothraki?

Ce produse traditionale gasim in Samothraki?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu la fiecare noua excursie simt nevoia sa aduc acasa ceva din bunatatile locului, ceva reprezentativ care sa imi readuca in memorie prin gust sau miros senzatiile traite in vacanta. Si, pe langa ce cumpar pentru mine, mai trebuie gasite intotdeauna si micile cadouri pentru cei dragi. Ca atare, incerc sa caut peste tot lucrurile caracteristice. (...)

Akrogiali - taverna cu apus de soare

Akrogiali - taverna cu apus de soare

Daca iti place pestele, acesta este cu singuranta locul in care trebuie sa iei cel putin o masa. Akrogiali este in vestul insulei, la 8 km de Kamariotissa, pe drumul care coboara spre plaja Pahia Ammos. Ti-as recomanda sa ajungi mai pe dupa-amiaza, astfel incat sa prinzi acolo si apusul. Poti savura imagini spectaculoase alaturi de un pahar cu vin. (...)

O Vrahos - primul loc in topul restaurantelor din Samothraki

O Vrahos - primul loc in topul restaurantelor din Samothraki

Daca ar fi sa fac un top al celor mai bune restaurante de pe insula, O Vrahos (in traducere inseamna "stanca" - probabil de la bolovanul care se gaseste in stanga restaurantului) ar ocupa cu siguranta primul loc. In mod normal as fi ales probabil o taverna pe plaja, cu priveliste frumoasa asupra marii (gen Akrogiali, care se afla si ea printre primele locuri intr-un top personal), insa O Vrahos m-a cucerit de la inceput prin asezarea in satucul cocotat pe munte, prin atmosfera intima si prin prietenia cu care ne-a primit Apostolos. (...)

10 motive pentru care Samothraki ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

10 motive pentru care Samothraki ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

Fiecare loc are frumusetea sa si partile sale interesante. De ce ar trebui sa mergi in Samothraki? De ce e o insula atat de speciala? Gasesti mai jos zece motive pentru care ar trebui sa o pui pe lista viitoarelor tale destinatii de calatorie. (...)

Unde si ce mananci in Samothraki

Unde si ce mananci in Samothraki

Insula este plina de taverne si cafenele, cele mai multe fiind afaceri de familie. Nu vei gasi restaurante simandicoase, iar de multe ori nici nu vei gasi un meniu tiparit. Meniul iti va fi povestit de cel care iti va servi masa, in functie de ceea ce este pregatit in bucatarie in ziua respectiva. (...)

Vremea în Samothraki