Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Condiții de călătorie în Grecia

Condiții de călătorie în Grecia

Condițiile de călătorie în Grecia s-au modificat după ce pandemia de coronavirus a luat sfârșit. În anul 2024 intrarea în Grecia se face foarte ușor, atât timp cât ai actele necesare pentru trecerea vămii. Nu mai trebuie completat PLF sau prezentarea vreunui certificat de vaccinare.

Informațiile referitoare la condițiile de călătorie în Grecia sunt publicate pe site-ul oficial al MAE, care este actualizat periodic, în funcție de regulile și de restricțiile în vigoare.

Acte necesare la intrarea în Grecia

La intrarea în Grecia va trebui să prezinți următoarele acte:

  • Carte de identitate valabilă sau pașaport valabil. NU trebuie neapărat pașaport pentru Grecia, atât timp cât prezinți un buletin valabil.
  • În cazul călătoriei cu automobilul în Grecia, va trebui să prezinți la vamă și actele mașinii.

Poți rămâne în Grecia maxim 3 luni fără să fie necesar să te înregistrezi la poliție și să prezinți și alte documente.

Condiții de călătorie în Grecia pentru copii

Actele necesare pentru copii la trecerea graniței sunt:

  • carte de identitate sau pașaport valabil (minori peste 14 ani)
  • pașaport valabil (copii sub 14 ani)

Atenție! Copiii nu pot trece granița doar în baza certificatului de naștere! Acesta nu este considerat document de călătorie.

De asemenea, minorii pot călători în Grecia doar însoțiți de minim o persoană adultă, astfel:

  • minor însoțit de ambii părinți: nu se solicită documente suplimentare față de pașaport sau buletin pentru copil
  • minor însoțit de un părinte: este necesar, în funcție de caz, acordul celuilalt părinte, valabil minim 3 ani de la data întocmirii sau dovada că minorul i-a fost încredințat părintelui însoțitor sau dovada decesului celuilalt părinte sau dovada că celălalt părinte este dispărut sau decăzut din drepturile părintești sau o hotărâre a instanței de judecată care suplinește acordul celuilalt părinte
  • minor însoțit de reprezentant legal: trebuie prezentată la vamă hotărârea judecătorească din care rezultă că persoana respectivă exercită drepturile și obligațiile părintești asupra minorului
  • minor însoțit de o terță persoană: e necesară declarația de acord a părinților, certificatul de cazier judiciar al persoanei.

Condițiile de ieșire din țară pentru copiii minori sunt detaliate pe site-ul Poliției de Frontieră.

Comentarii (9)

Paris Mihai
16 Jun 2023, 16:13
Dacă am declarația de acord a părinților și cazier judiciar este nevoie ca, însoțind un minor dex17 ani ,sa fie traduse și legalizate
InSamothraki.ro
16 Jun 2023, 16:19
Pentru detalii vă rog să sunați la Poliția de Frontieră: 0219590
Mihai
30 Jun 2023, 18:44
Teoretic nu , cu procura de la părinți . Băiatul meu a fost în Turcia cu mătușa și unchiul lui și nu au avut nevoie de nimic altceva. Cel mi bine întrebați NOTARUL care va face procura ca el știe.
Valentin
24 Aug 2023, 14:33
Este cineva pe insula in acest moment? Ar trebui sa ajungem si noi marti 29 August dar am vazut stiri ca insula este fara electricitate si ca au avut loc incendii, un feedback de la fata locului sa stim daca anulam? Multumesc!
InSamothraki.ro
24 Aug 2023, 14:37
Da, sunt și locuitori și turiști pe insulă în acest moment. A fost un singur incendiu pe munte, acum 2 seri și a fost stins rapid. Insula a rămas fără electricitate din cauza incendiilor de pe continent. Astăzi a fost adus un generator și va reveni curentul probabil până diseară. Pe continent în acest moment mai sunt incendii în zona din jurul orașului Alexandroupoli, iar autostrada Egnatia Odos se tot închide și redeschide (nr. de telefon pentru a verifica starea autostrăzii este +301077). Astăzi au ajuns pompieri din Cehia și din Bulgaria (pe lângă cei din România, care au venit acum 2 zile), pentru a ajuta la stingerea incendiilor.
Lungu Angela
07 Sep 2023, 11:26
Dacă buletinul meu mai e valabil 40 de zile după ultima zi a sejurului în Grecia mi se permite întrarea în această țară?
InSamothraki.ro
07 Sep 2023, 11:28
Da, Poliția de Frontieră menționeză că "Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European, in urmatoarele conditii: la trecerea frontierei, prin punctele de trecere deschise traficului international, se legitimeaza cu cartea de identitate sau pasaportul valabile." Pentru siguranță, le puteți da și un telefon.
Beatrice Ioana
07 Apr 2024, 14:25
Este adevarat ca copiii pot zbura in Grecia gratis in 2024?
InSamothraki.ro
07 Apr 2024, 14:31
Copiii sub 2 ani au gratuitate. Altfel, din când în când, unele companii mai au promoții prin care copiii (de obicei sub 12 ani) plătesc doar taxele de aeroport.
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc