RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Calatoria cu ferry-boat-ul spre Samothraki

In drum spre SamothrakiIn drum spre Samothraki

Ideal ar fi sa rezervi locurile pe ferry-boat inainte sa pleci, intrucat au fost situatii in care totul era plin (in unele zile ale saptamanii exista o singura plecare). Pe Saos II (nava care circula tot anul) incap 700 de oameni si 105 masini.

Rezervarea se face on-line, pe site-ul companiei de transport Saos Ferries, iar plata se efectueaza cu cardul. Daca ai nevoie de informatii, poti trimite un email la booking@saos.gr sau poti telefona la (+30) 25 510 83 911, (+30) 25 510 38503 sau (+30) 25 510 24694 (in general personalul vorbeste destul de bine engleza). Pentru rezervare va trebui sa furnizezi detalii precum tipul si numarul masinii, numarul si numele pasagerilor (biletele sunt individuale).

Exista o taxa pentru fiecare persoana (15,9 Euro/sens) si o taxa pentru fiecare masina (58,5 Euro/sens). Pentru motociclete sub 250 cc se achita 12,1 Euro, iar pentru cele peste 250 cc 17,6 Euro/sens. Taxa pentru biciclete este de 4 Euro.

In afara sezonului (dupa 10 septembrie 2018) tarifele scad, in special de luni pana joi, dar si pentru unele plecari din dimineata zilei de vineri: 10,1 Euro/pers./sens, 39,2 Euro/masina sub 4,25 m lungime, 7,8 Euro/motocicleta sub 250 cc, respectiv 11,7 Euro/motocicleta peste 250 cc.

Copiii sub 5 ani au gratuitate, dar trebuie declarati si li se va emite bilet cu pretul 0. Copiii intre 5 si 10 ani au 50% reducere. Este necesara prezentarea certificatului de nastere. Exista anumite reduceri si pentru persoanele cu dizabilitati.

Orarul il poti vedea aici:

Orarul ferry-boat-urilor spre/de la Samothraki

Cursele de la orele mentionate cu (*) beneficiaza de tarifele reduse specificate mai sus.

Exista si o nava destinata exclusiv pasagerilor, numita Zephyros, care circula doar pana la 2 septembrie 2018 si unde tariful este de 20 Euro/pasager/sens.

Odata ajuns in Alexandroupolis vei ridica biletele de la ghiseul Saos Ferries, aflat in port, pe baza cartii de identitate si a numarului de rezervare primit pe e-mail. Avand in vedere ca imbarcarea incepe cam cu o ora inainte de plecare, ai grija sa ajungi in timp util!

Ferry-boat-urile sunt spatioase si moderne, cu o sala mare la interior, unde exista un bar si o un mic spatiu destinat aparatelor de joc. Preturile la bar sunt destul de mici - de exemplu, un frappe costa 1,3 Euro, in timp ce pe insula il vei gasi la preturi intre 1,5 si 3 Euro, o cafea greceasca 1,2 Euro, apa 0,5 Euro, berile intre 2,5 si 2,8 Euro la 330 ml, iar sandwich-urile 3 Euro. Tot la bar sunt de vanzare si cateva harti si ghiduri turistice ale insulei.

Chiar daca e vara si soare, ar fi bine sa ai cu tine si ceva haine mai groase, care sa te protejeze de vant. Sigur vei vrea sa stai si pe punte pentru a privi pescarusii care urmaresc de fiecare data vasul (daca te amuza, poti incerca sa-i hranesti cu putina paine sau biscuiti) sau pentru a fotografia insula.

Insula Samothraki in zareInsula Samothraki in zare

Dupa o calatorie de circa 2 ore si 40 de minute vei ajunge de la Alexandropoulis la Samothraki, in portul Kamariotissa.

Primul contact cu KamariotissaPrimul contact cu Kamariotissa

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa