Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Calatoria cu ferry-boat-ul spre Samothraki

Avand in vedere faptul ca nu sunt prea multe ferry-uri spre Samothraki, este bine sa iti planifici un pic calatoria. Vara este mai usor, deoarece sunt mai multe curse, insa primavara si toamna pot exista cazuri in care sa fie o singura cursa pe zi - prea dimineata sau prea tarziu ca sa ajungi, respectiv sa pleci in timp util. O noapte intermediara de cazare in Alexandroupolis rezolva aceasta problema.

Momentan singura companie care asigura transportul spre si dinspre Samothraki este Saos Ferries (a mai existat o incercare a companiei CS Ferries, insa nava a suferit stricaciuni la sfarsitul lui 2017).

Ferryboat-urile Saonisos si Saos IIFerryboat-urile Saonisos si Saos II

Ferryboat-ul Saonisos

Rezervari on-line

Ideal ar fi sa rezervi locurile pe ferry-boat inainte sa pleci, intrucat au fost situatii in care totul era plin (in unele zile ale saptamanii exista o singura plecare). Pe Saos II (nava care circula tot anul) incap 700 de oameni si 105 masini.

Rezervarea se face on-line, pe site-ul companiei de transport Saos Ferries, iar plata se efectueaza cu cardul. Daca ai nevoie de informatii, poti trimite un email la booking@saos.gr sau poti telefona la (+30) 25 510 83 911, (+30) 25 510 38503 sau (+30) 25 510 24694 (in general personalul vorbeste destul de bine engleza). Pentru rezervare va trebui sa furnizezi detalii precum tipul si numarul masinii, numarul si numele pasagerilor (biletele sunt individuale).

Odata ajuns in Alexandroupolis vei ridica biletele de la ghiseul Saos Ferries, aflat in port, pe baza cartii de identitate si a numarului de rezervare primit pe e-mail. Avand in vedere ca imbarcarea incepe cam cu o ora inainte de plecare, ai grija sa ajungi in timp util!

La fata locului

Cu conditia sa mai existe locuri disponibile, poti cumpara biletele si direct din Alexandroupolis, de la chioscul Saos Ferries din port. Atentie - la ghiseul din port nu se accepta carduri, ci doar numerar!

Ghiseul Saos FerriesGhiseul Saos Ferries

Tarife

Exista o taxa pentru fiecare persoana (15,9 Euro/sens) si o taxa pentru fiecare masina (58,5 Euro/sens). Pentru motociclete sub 250 cc se achita 12,1 Euro, iar pentru cele peste 250 cc 17,6 Euro/sens. Taxa pentru biciclete este de 4 Euro.

In afara sezonului (pana pe 8 iulie si dupa 9 septembrie) tarifele scad, in special de luni pana joi, dar si pentru unele plecari din dimineata zilei de vineri: 10,1 Euro/pers./sens, 39,2 Euro/masina sub 4,25 m lungime, 7,8 Euro/motocicleta sub 250 cc, respectiv 11,7 Euro/motocicleta peste 250 cc.

Copiii sub 5 ani au gratuitate, dar trebuie declarati si li se va emite bilet cu pretul 0. Copiii intre 5 si 10 ani au 50% reducere. Este necesara prezentarea certificatului de nastere. Exista anumite reduceri si pentru persoanele cu dizabilitati.

Taxa de schimbare a unui bilet este de 50% din contravaloarea sa.

In timpul verii circula navele Saos II si Saonissos, dar si o nava destinata exclusiv pasagerilor, numita Zephyros. La aceasta din urma tariful este de 20 Euro/pers./sens.

Urcarea pe ferry-boat

Orar ferry-boat

Orarul il poti vedea aici:

Orarul ferry-boat-urilor spre/de la Samothraki

Cursele de la orele mentionate cu (*) beneficiaza de tarifele reduse specificate mai sus.

Pe ferry-boat

Ferry-boat-urile sunt spatioase si moderne, cu o sala mare la interior, unde exista un bar si un mic spatiu destinat aparatelor de joc. Preturile la bar sunt destul de mici - de exemplu, un frappe costa 1,3 Euro, in timp ce pe insula il vei gasi la preturi intre 1,5 si 3 Euro, o cafea greceasca 1,2 Euro, un espresso 1,45 Euro, apa 0,5 Euro, berile intre 2,5 si 2,8 Euro la 330 ml, iar sandwich-urile 3 Euro. Tot la bar sunt de vanzare si cateva harti si ghiduri turistice ale insulei.

Lumea e pestrita – de la hippie colorati cu rucsacul in spate si picioarele desculte la turisti mai in varsta indragostiti de insula si pana la localnici care isi fac aprovizionarea cu cele necesare de pe continent.

Chiar daca e vara si soare, ar fi bine sa ai cu tine si ceva haine mai groase, care sa te protejeze de vant. Sigur vei vrea sa stai si pe punte pentru a privi pescarusii care urmaresc de fiecare data vasul (daca te amuza, poti incerca sa-i hranesti cu putina paine sau biscuiti) sau pentru a fotografia insula.

Dupa o calatorie de circa 2 ore si 40 de minute vei ajunge de la Alexandropoulis la Samothraki, in portul Kamariotissa.

Pe ferry

Pe ferry-boat

Salon pe ferry-boat

Salon pe ferry

Sus pe ferry

Hranind pescarusii

Samothraki in zare

Insula Samothraki in zare

Apropierea de Kamariotissa

Comentarii (3)

21 Jun 2015, 18:18
Comentariu de baron sorin
foarte bn documentat !
01 Aug 2017, 15:23
Comentariu de Betty Fabric
Multumim pt. informatii, si noi am vrea sa facem o calatorie scurta, de cateva zile inainte de inceperea scolii. Pana acum n-am facut rezervare la ferry pe insulele grecesti, sper sa nu avem surprize de data asta ????
02 Aug 2017, 10:17
Comentariu de InSamothraki.ro
Mai nou cred ca se solicita peste tot banii inainte, in momentul rezervarii. Probleme nu am avut pana acum pe nici o insula, indiferent daca am platit sau nu inainte. Puteti si sa mergeti direct, fara rezervare, dar va exista intotdeauna un oarecare risc sa nu gasiti locuri. Oricum, pana pe 3 septembrie sunt 3 nave pe ruta Alexandroupoli-Samothraki.
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki