Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Hotel Archondissa – Acasă, în Samothraki

Hotel Archondissa – Acasă, în Samothraki

Am ajuns la Archondissa (numele s-ar traduce prin "boieroaică, stăpână") din întâmplare, căutând un hotel pentru organizarea unui eveniment. M-au cucerit fotografiile cu grădina plină de hortensii colorate. Nu știam nimic despre el - îl întrezărisem doar de mai multe ori, în drum spre plaja Kipos.

Hotel Archondissa Boutique Beach
Hotel Archondissa Boutique Beach

În final s-a dovedit a fi alegerea perfectă și rămâne și în acest moment hotelul preferat de pe insulă. Îl iubesc pentru poziția pe malul mării, pentru tihnă, pentru verde și flori, pentru sunetele naturii noaptea sau dimineața devreme și, nu în ultimul rând, pentru oamenii minunați care se ocupă de el.

Unde se află Archondissa Beach Aparthotel?

Hotelul se găsește pe țărmul nordic al insulei, într-o zonă liniștită și plină de vegetație, la 16 kilometri (circa 20 minute de mers cu mașina) de portul Kamariotissa.

Archondissa Beach Hotel

Camere

Archondissa Beach Boutique are 5 studiouri duble, 5 studiouri triple și 5 apartamente de 4 și 5 persoane.

Camerele, decorate în mare parte în stil tradițional, sunt diferite una de alta și sunt mari - mai mari decât la multe alte hoteluri din Samothraki. Terasele spațioase se deschid spre grădină și au fie vedere directă la mare, fie vedere laterală (cele cu vedere directă la mare chiar merită diferența de preț). 

Studio
Studio

Terasa cu vedere la mare
Terasa cu vedere la mare

Archondissa este de fapt un apart-hotel, așa că în fiecare cameră, pe lângă aer condiționat și frigider există o chicinetă dotată cu tot ce îți trebuie pentru a prepara ceva de mâncare (deși ar fi păcat să nu încerci tavernele de pe insula).

Mic dejun

La hotel se poate lua contra cost micul dejun, servit într-o zonă de terasă, amenajată în dreapta recepției.

Terasa mic dejun
Terasa mic dejun

Grădina

Grădina întinsă este unul dintre principalele puncte de atracție. Se află între hotel și plajă și este plină de verdeață și de flori. În partea dreaptă e străjuită de câțiva arbori înalți și tot acolo este un foișor în care te poți adăposti de soare. În stânga este un fileu pentru volei și badminton, iar în mijloc, o alee mărginită de hortensii te duce spre poarta albastră care dă spre mare.

Uitându-te din grădină sau de pe plajă înapoi cățre hotel, vezi profilându-se pe fundal înălțimile Muntelui Saos. Munte și mare la câțiva pași depărtare...

Gradina de la Hotel Archondissa
Gradina de la Hotel Archondissa

Foisor
Foisor

Hortensii la Hotel Archondissa Samothraki

Plaja

Plaja este cu pietriș și cu un aspect sălbatic, ca pe toată latura de nord a insulei.

Pe țărm sunt șezlonguri, puse la dispoziție gratuit de către hotel. Intrarea în apa este lină, dar va fi nevoie să îți iei o pereche de aqua-shoes cu tine.

Poarta spre mare

Hotelul vazut dinspre plaja
Hotelul vazut dinspre plaja

Plaja de la Hotel Archondissa
Plaja de la Hotel Archondissa

Oamenii

Archondissa este o afacere de familie. Polina, simpaticul manager al hotelului, vorbește foarte bine engleză și te înțelegi cu ea din primul moment. Și părinții săi sunt întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Este un sentiment general de "acasă", chiar dacă Samothraki numai aproape de România nu e.

În împrejurimi

Mergând cam 2 kilometri spre est, găsești începutul traseului pe valea râului Fonias. Mai departe, acolo unde se termină drumul, se află salbatica plaja Kipos (cam 15 minute de mers cu mașina de la hotel).

În partea opusă, la 3-4 kilometri distanță, este Therma, cu plaja sa amenajată și cu aerul său boem și relaxat. Alte cascade și vathre te așteaptă și aici să le descoperi.

În apropiere sunt și ruinele Mânăstirii bizantine Hristos.

La 10 kilometri depărtare de Archondissa poți vizita Sanctuarul Marilor Zei, iar de Chora, capitala insulei, te despart 20 de minute de mers cu mașina.

Hotel Archondissa

Hotel Archondissa Beach

Hotel Archondissa Beach la apus

Living in apartament
Living in apartament

Completează informațiile de mai jos și un reprezentant al hotelului te va contacta pentru a te informa asupra disponibilității și a variantelor de cazare. Toate câmpurile sunt obligatorii.

Anulează

Comentarii

Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc