Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Kamariotissa - Bun venit in Samothraki!

Toate obiectivele Biserici si capele din Samothraki Descopera marea Descopera muntele Oameni si asezari Obiective culturale si muzee din Samothraki Plaje din Samothraki

Kamariotissa, numita asa dupa icoana Fecioarei Maria din Kamares pastrata in biserica cu acelasi nume (Panagia Kamariotissa), este primul loc in care vei calca odata ce ai coborat din ferry-boat. Este situata in partea de nord-vest, intr-un golf protejat de capul Akrotiri, avand ca fundal Muntele Saos.

Cu aproape 1000 de locuitori, este cea mai mare localitate de pe insula si singura legatura intre Samothraki si continent. Aici se intersecteaza drumurile principale ce merg spre est, respectiv spre sud si tot aici, la cativa km dupa iesire, pe drumul spre Chora vei gasi singura bezinarie din Samothraki.

Portul din Kamariotissa

Desi exista ipoteze conform carora in acest loc se afla in antichitate portul Dimitrion, Kamariotissa este o asezare relativ recenta, care a aparut la inceputul sec. 19 ca o mica localitate pescareasca. Odata cu sosirea turistilor, s-a simtit nevoia modernizarii si asezarea s-a transformat incet, incet, devenind cea mai comerciala, galagioasa si aglomerata localitate de pe insula.

Kamariotissa este locul din care poti inchiria masini, scutere sau biciclete, unde vei gasi doua banci cu ATM (nota: din februarie 2019 sucursala Bancii Nationale a Greciei din Samothraki si-a incetat activitatea), farmacii, supermarketuri si un oficiu postal. Pe promenada ce merge de-a lungul marii se insira hoteluri, vile, taverne, cafenele si magazine de suveniruri ce raman deschise pana seara tarziu.

In micul parc dinspre mare, cu un monument din otel dedicat lui Nike, se afla statia din care pleaca autobuzele spre estul sau sudul insulei, iar in apropiere este statia de taxi-uri.

Avand in vedere ca cele multe hoteluri si apartamente din Samothraki se afla aici, localitatea poate fi o varianta de cazare, in special daca preferi o zona mai animata. In plus, vei avea avantajul unei pozitionari cumva la mijloc intre partea de est a insulei, cu plaja Kipos, cu pietris negru si partea de sud, cu plaja cu nisip Pachia Ammos.

Daca alegi sa stai in Kamariotissa, poti sa vezi aici unitatile de cazare din localitate. O recenzie gasesti pentru Studio Saonissos. Daca nu ai mic dejun inclus, iti recomand sa incerci produsele de la brutaria Salamanis, aflata la iesirea spre Chora, chiar inainte ca drumul sa coteasca spre stanga. Brutaria este ascunsa intr-o curte plina cu tufe de lavanda, cimbrisor si rozmarin si ofera atat diferite sortimente de paine proaspata, cat si croissante, prajituri sau bomboane.

Ce poti sa vezi in localitate? Poti sa faci o plimbare pana la Capul Akrotiri si Laguna Agios Andreas sau sa vizitezi Biserica Panagia Kamariotissa. Nu uita ca te afli in vest, deci ai posibilitatea sa admiri apusuri spectaculoase.

Promenada din Kamariotissa

Motociclete in fata unei taverne din Kamariotissa

Mese in piata din Kamariotissa

Scutere de inchiriat in Kamariotissa

Farul din Kamariotissa

Statuia lui Nike din Kamariotissa

Vedere spre biserica din Kamariotissa

Vedere spre portul din Kamariotissa

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki