RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Kamariotissa - Bun venit in Samothraki!

Portul KamariotissaPortul Kamariotissa

Kamariotissa, numita asa dupa icoana Fecioarei Maria din Kamares pastrata in biserica cu acelasi nume (Panagia Kamariotissa), este primul loc in care vei sosi odata ce ai coborat din ferry-boat. Este situata in partea de nord-vest, avand ca fundal Muntele Saos si este cel mai mare port si totodata cea mai mare localitate de pe insula, fiind singura legatura dintre Samothraki si continent.

Kamariotissa este locul din care poti inchiria masini, scutere sau biciclete, unde vei gasi cateva banci cu ATM, farmacii, doua supermarketuri si un oficiu postal. Pe promenada ce merge de-a lungul marii se insira hoteluri, vile, taverne, cafenele si magazine de suveniruri ce raman deschise pana seara tarziu.

In micul parc dinspre mare, cu un monument din otel dedicat lui Nike, se afla statia din care pleaca autobuzele spre estul sau sudul insulei, iar in apropiere este statia de taxi-uri.

Prin Kamariotissa trec drumurile principale ce merg spre estul, respectiv sudul insulei. Si tot aici, la cativa km dupa iesire, pe drumul spre Chora vei gasi singura bezinarie din Samothraki.

Avand in vedere faptul ca aici se afla cele multe hoteluri si apartamente, localitatea poate fi o varianta de cazare, in special daca preferi o zona mai animata si mai galagioasa. In plus, vei avea avantajul unei pozitionari cumva la mijloc intre partea de est a insulei, cu plaja Kipos, cu pietris negru si partea de sud, cu plaja cu nisip Pachia Ammos. Pe de alta parte, daca vei intreba localnicii, iti vor recomanda sa te cazezi in locurile frumoase din nordul insulei (gen Therma) sau in pitoreasca capitala Chora.

Daca alegi sa stai in Kamariotissa, poti sa vezi aici unitatile de cazare din localitate. Niste impresii gasesti pentru Studio Saonissos. Daca nu ai mic dejun inclus, iti recomand sa incerci produsele de la brutaria Salamanys, aflata la iesirea din localitate spre Chora, chiar inainte ca drumul sa coteasca spre stanga. Brutaria este ascunsa intr-o curte plina cu tufe de lavanda, cimbrisor si rozmarin. Pe langa diferitele sortimente de paine proaspata, vei gasi aici si croissante, prajituri sau bomboane.

Ce poti sa vezi in localitate? Poti sa faci o plimbare pana la Capul Akrotiri si Laguna Agios Andreas sau sa vizitezi Biserica Panagia Kamariotissa. Nu uita ca te afli in vest, deci poti admira apusuri spectaculoase.

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa