Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Kamariotissa - Bun venit în Samothraki!

Kamariotissa - Bun venit în Samothraki!

Toate obiectivele Biserici și capele din Samothraki Descoperă marea Descoperă muntele Oameni și așezări Obiective culturale și muzee

Situată în partea de nord-vest, într-un golf protejat de capul Akrotiri, Kamariotissa este prima localitate în care vei păși atunci când vei ajunge în Samothraki. Ți se înfățișează încă de la depărtare, de pe feribot, cu clădirile sale albe și cu turlele inconfundabile ale bisericii, având ca fundal Muntele Saos.

Cu cei aproape 1000 de locuitori ai săi, Kamariotissa este cea mai mare așezare de pe insulă, detronând din acest punct de vedere capitala Chora. Este portul principal (singurul care asigură legătura cu Grecia continentală) și de aici pornesc drumurile rutiere cele mai importante - cel către capătul de est (spre Plaja Kipos), respectiv cel către sud (spre Plaja Pachia Ammos).

Portul Kamariotissa Samothraki

Deși există unele ipoteze conform cărora în acest loc s-ar fi aflat în antichitate portul Dimitrion, Kamariotissa este o așezare relativ recentă, care a apărut la începutul sec. 19 ca o mică localitate pescărească. Odată cu sosirea turiștilor, s-a simțit nevoia modernizării și așezarea s-a transformat încet, încet, devenind cea mai comercială, gălăgioasă și aglomerată localitate de pe insulă.

Kamariotissa este locul din care poți închiria mașini sau scutere și aici se află singura benzinărie din Samothraki (pe drumul de ieșire către Chora). Tot aici găsești farmacii, două supermarketuri mai măricele, un oficiu poștal și o bancă cu ATM (Pireus Bank). 

Scutere de inchiriat in Samothraki

Lângă micul parc dinspre mare, unde se află un monument din oțel dedicat zeiței Niki, se găsește stația din care pleacă autobuzele spre estul sau sudul insulei, iar în apropiere este stația de taxi-uri.

Pe promenadă se înșiră câteva hoteluri, vile, taverne, baruri, cafenele și magazine de suveniruri ce rămân deschise până seara târziu.

Statuia lui Nike din Kamariotissa

Recomandări

Pentru produse de patiserie, fă o vizită la brutăria Salamanis, aflată la ieșirea spre Chora, chiar înainte ca drumul să cotească spre stânga. Brutăria se află pe partea dreaptă a drumului și este ascunsă într-o curte cu tufe de lavandă, cimbrișor și rozmarin. Vei găsi aici pâine proaspătă, croissante și tot felul de prăjituri și bomboane.

Pentru cocktail-uri mergi pe promenadă, la Scholeio sau Kentriko (încearcă aici și clătitele sau celelalte deserturi).

Dacă vrei să cumperi bere locală Fonias Pale Ale, Microberăria Samothraki se află și ea pe drumul de ieșire către Chora.

Ce să vezi în Kamariotissa

Monumentul principal este Biserica Panagia Kamariotissa, în care se păstrează icoana Fecioarei Maria din Kamares, de unde provine numele localității.

O plimbare ușoară poți face până la Capul Akrotiri și Laguna Agios Andreas.

Nu în ultimul rând, apusurile văzute din Kamariotissa sunt foarte frumoase.

Apus de soare in Kamariotissa

De ce să te cazezi în Kamariotissa

Kamariotissa este o opțiune bună de cazare pentru cei care preferă zonele mai animate și care își doresc să aibă la îndemână mai multe magazine, baruri și cafenele.

Poate fi o variantă potrivită pentru a face prima dată cunoștință cu Samothraki, căci poziția sa cumva la mijloc îți permite să ajungi ușor atât în partea de est a insulei, către plaja Kipos, cât și partea de sud, către plaja cu nisip Pachia Ammos.

Promenada din Kamariotissa

Motociclete in fata unei taverne din Kamariotissa

Mese in piata din Kamariotissa

Farul din Kamariotissa

Kamariotissa

Comentarii

Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc