RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

La capat de insula: Akrotiri si Agios Andreas

Cum mergi pe promenada din Kamariotissa, spre stanga cum te uiti la mare, spre vestul localitatii, vei ajunge la capul Akrotiri si laguna ce poarta numele de Agios Andreas (Sf. Andrei). Laguna are apa sarata, o suprafata de circa 500 mp si o adancime maxima de 5 metri, fiind separata de restul marii printr-o fasie de uscat.

Este una din cele mai importante zone umede din Samotraki, care se constituie intr-un ecosistem. Locul este bun pentru pasionatii de bird watching, caci aici fac popas diferite specii de pasari migratoare inainte de a ajunge in delta raului Evros.

Chiar daca nu te duci sa urmaresti pasarile, poti sa faci pur si simplu o plimbare, caci peisajul natural este foarte frumos. Pentru ca de obicei teritoriul este batut de vanturi, ar fi bine sa ai cu tine ceva sa te protejeze. Vei trece pe langa o capela si vei ajunge intr-un cadru dominat de albastrul marii, de griul pietrisului si de verdele dat de petele de vegetatie. Unele din plantele care cresc aici se afla intr-o salata din meniul tavernei To Stenaki din Chora - o poti incerca daca esti curios (seamana cu un fel de alge). Iti garantez ca vei face fotografii frumoase. In plus, poti sa iti completezi colectia de suveniruri din Samothraki cu melcisorii si scoicile frumos modelate ce se gasesc printre pietricele.

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa