Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed

Plaje din Samothraki

În Samothraki nu ai să găsești plajele nesfârșite, cu nisip fin și intrare lină în apă, care ți-ar putea veni în minte atunci când te gândești la Grecia. Dacă îți dorești așa ceva, ar fi mai bine să alegi o altă destinație de vacanță. Pe insulă se află o singură plajă cu nisip (și nici aceea cu nisip fin) accesibilă pe cale rutieră. Cele mai multe plaje sunt cu pietre sau cu pietriș. Doar câteva sunt amenajate cu șezlonguri și umbreluțe sau au beach bar.

Plajele din Samothraki au însă o frumusețe diferită, de cele mai multe ori sălbatică. Unele se află la umbra platanilor, altele sunt străjuite de stânci impunătoare. Unele au ape verzui, altele au ape de un albastru intens. Ca să ajungi la câteva dintre ele va trebui fie să iei o barcă, fie să mergi pe versanți abrupți. La unele se ajunge pe drumuri puțin cunoscute de turiști sau sunt de-a dreptul inaccesibile de pe uscat. Toate îl au ca fundal pe omniprezentul Munte Saos și toate reflectă în feluri diferite frumusețea specială a acestui loc.

Un sfat: ia cu tine aqua shoes! Fără încălțăminte acvatică îți va fi greu să te bucuri de plaje. În plus, în apă vei fi protejat și de aricii de mare.

Plajele din sud

Cele mai frumoase plaje cu nisip din Samothraki sunt ascunse în partea de sud - sud-est a insulei, în golfurile pitite între versanții abrupți ai muntelui. Le poți explora doar dacă te încumeți să mergi pe trasee (de obicei nemarcate) sau, în varianta ușoară, dacă iei una dintre excursiile cu barca ce au loc în sezon. După faimoasa plajă Pachia Ammos se înșiră, în două mici golfulețe, plajele Angalouda și Karkani, apoi plajele Katarti, Vatos, Aggelada, Giali și Vourlia, înspre sud-est.

Pachia Ammos, cea mai cunoscută plajă din Samothraki

Pachia Ammos, cea mai cunoscută plajă din Samothraki

Dintre toate plajele din Samothraki, Pachia Ammos este cu siguranță cea mai faimoasă. Este un loc popular printre cei mai mulți vizitatori ai insulei, pentru simplul motiv că este (...)

Vatos, plaja ascunsă din Samothraki

Vatos, plaja ascunsă din Samothraki

Plaja Vatos nu se numără printre plajele din Samothraki la care poți ajunge ușor. Este situată în zona greu accesibilă a insulei, între culmi muntoase abrupte, acolo unde nu există (...)

Plajele din nord

Cu excepția câtorva zone stâncoase, cam tot țărmul de nord din Samothraki este o fâșie îngustă de plajă cu pietre și pietriș. După bucata de plajă de la Kamariotissa se înșiră Limnidi (unde în urmă cu câțiva ani funcționa și un beach bar), plaja din zona Katsambas (amenajată în dreptul Pensiunii Kymata), Paleopoli, Alevantza, Vasilikos (cu o tavernă pe mal), Kato Kariotes, plaja amenajată din Therma (cu un beach bar), plaja din zona campingurilor, plaja Hotelului Archondissa, plaja Fonias, plaja de lângă biserica Agia Paraskevi, plajele din zona gurilor de vărsare a râurilor Agkistros și Lagkadiotis, până la întinsa plajă neagră Kipos, care marchează și finalul rețelei rutiere din această parte a insulei.

Peisaj sălbatic la plaja Kipos

Peisaj sălbatic la plaja Kipos

Notă: Din data de 4 iunie 2024 și până la o nouă informare, din cauza stării proaste a șoselei, circulația vehiculelor de orice categorie este interzisă de la intersecția cu drumul spre Ano Meria și până la plaja Kipos. Kipos ("grădina"), numită și Kipi ("grădinile") este una dintre cele mai frumoase plaje din Samothraki. Este de o frumusețe specială, diferită (...)

Plaja Therma și Saoki Beach Bar

Plaja Therma și Saoki Beach Bar

Plaja Therma se află în partea de nord a insulei, la o distanță de 13 km (cam 15 minute cu mașina) de Kamariotissa și la 700m de satul Therma, unde se găsesc unele dintre cele mai (...)

Plaja Fonias și turnul medieval

Plaja Fonias și turnul medieval

Plaja Fonias este situată la gura de vărsare a celui mai important râu din Samothraki, râu care îi dă și numele. Se află pe latura de nord, la o distanță de circa 18 km (în (...)

Plaja din zona Katsambas

Plaja din zona Katsambas

În zona Katsambas, la circa 5 km de portul Kamariotissa, înainte de a ajunge în Paleopoli, se găsește o fâșie îngustă de plajă cu pietriș, așa cum sunt de (...)

Plaja din Paleopoli

Plaja din Paleopoli

În satul Paleopoli, pe țărmul nordic al insulei, la 6-7 km de Kamariotissa, se află o fâșie lungă și îngustă de plajă cu pietriș, neamenajată. Nu este printre cele mai (...)

Plajele din sud-vest

Ca și nordul, și latura de sud-vest este o fâșie aproape neîntreruptă de plajă cu pietre. Mai frecventate de turiști sunt plajele cu pietriș ale satelor Makrilies și Lakkoma (cu bucata amenajată din dreptul Hotelului Samothraki Beach). După acestea urmează plaja Stroggilos, în zona Kitada, cu o stâncă impunătoare care iese din mare și plaja mai greu accesibilă din golful Makrygialos, și ea cu stânci pitorești.

Plajele Makrylies-Lakkoma

Plajele Makrylies-Lakkoma

Plajele satelor Makrylies și Lakkoma sunt situate spre sud-vestul insulei Samothraki, la 8 km (10 minute de mers cu mașina) de Kamariotissa și cam la jumătatea drumului spre Pachia Ammos. Sunt plaje relativ înguste, cu pietriș și pe alocuri nisip și cu vedere spre insulele Gokceada și Limnos, Muntele Athos și insula Thasos. Apa este curată și (...)

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc