Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Therma - intre munte si mare

Toate obiectivele Biserici si capele din Samothraki Descopera marea Descopera muntele Oameni si asezari Obiective culturale si muzee din Samothraki Plaje din Samothraki

Therma (sau Loutra, care in limba greaca ar insemna "bai") se afla cam la 14 km est de Kamariotissa, pe drumul de coasta din nordul insulei. Este o localitate turistica micuta (cam 70 de locuitori, la care se adauga sutele de vizitatori din sezon), construita in padure, pe raul Tsivdogianni, printre platani enormi, stejari si castani.

ThermaTherma

Are cateva mici hoteluri si vile cu camere de inchiriat, magazine, o brutarie, restaurante si o cafenea simpatica (Ta Therma) aflata chiar la intrare. In zona de langa cafenea stau adesea vanzatori ambulanti de miere (incearca mierea de oregano sau cimbru!), haine sau bijuterii handmade.

In serile de vara tavernele si barurile raman deschise pana noaptea tarziu, iar Therma este plina de viata, agitatie si muzica. Celor cazati in localitate li se adauga turistii de la campingul aflat in apropiere.

Izvoarele termale sulfuroase care au dat numele asezarii se afla la intrarea in localitate, pe partea dreapta. Desi sunt cunoscute inca din perioada bizantina, au fost amenajate abia prin anii '80 ai secolului al XX-lea. Apa este indicata pentru afectiuni reumatismale, afectiuni vasculare periferice, boli ginecologice si obezitate. Centrul functioneaza de la sfarsitul lui iunie pana la sfarsitul lui octombrie.

Therma este combinatia perfecta dintre munte si mare. Se afla intr-o zona cu vegetatie luxurianta, la poalele Muntelui Saos, dar in acelasi timp la cativa pasi de mare. Un drum de circa 300m, cu trotuare pe ambele parti, te duce din localitate la micul port de pescuit, destul de rar folosit, intrucat trebuie dragat frecvent. Pe o latura a digului cineva a scris Ta Panta Rei - "totul curge", o idee din filosofia lui Heraclit. In apropiere, langa plaja si parcare se afla capela Panagouda, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, construita in semn de multumire in anul 1958 de catre un capitan din Chios care a supravietuit unei furtuni.

Plaja este cu nisip si pietris si gazduieste primul beach bar deschis pe insula, in anul 1997. In timpul verii Saoki Beach Bar organizeaza concerte cu muzica live.

Este o idee buna sa te cazezi aici daca esti iubitor de libertate, muzica si viata boema si daca ai de gand sa pleci in drumetii, caci Therma este punctul de plecare atat catre cascade si "vathre", cat si spre varful Fengari. Vei gasi vilele si apartamentele din Therma la acest link.

In Therma ajungi usor cu autobuzul care pleaca din Kamariotissa si trece prin Palaiopolis si Kariotes.

Cafeneaua Ta ThermaCafeneaua Ta Therma

La cafenea in Therma

Cafenea in Therma

Centrul de bai termaleCentrul de bai termale

Bazinele cu apa termalaBazinele cu apa termala

Bazine la Therma

Bazine cu apa termala

Vedere de la bazine spre portVedere de la bazine spre port

Ta Panta Rhei

Taverna in ThermaTaverna in Therma

Noaptea in Therma

Plaja din ThermaPlaja din Therma

Plaja in Therma

Pe plaja in Therma

Capela Panagia PanagoudaCapela Panagia Panagouda

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki