Therma (numită și Loutra) se află cam la 14 km est de Kamariotissa, pe drumul de coastă din nordul insulei. Este o localitate turistică micuță (cam 70 de locuitori, la care se adaugă sutele de vizitatori din sezon), construită în pădure, pe râul Tsivdogiannis, printre platani enormi, stejari și castani.
Are câteva mici hoteluri și vile cu camere de închiriat, magazine, o brutărie, o biserică, taverne și cafenele.
Chiar la intrarea în localitate se află populara cafenea Ta Therma, punctul principal de întâlnire pentru cafea sau tsipouro. În apropiere se întâlnesc adesea, în special seara, tarabe cu haine si bijuterii handmade sau miere (încearcă mierea de oregano sau de cimbru).
Bazinele termale
Numele așezării (care în limba greacă ar însemna "băi") provine de la izvoarele termale sulfuroase, cunoscute încă din perioada bizantină, dar amenajate abia prin anii '80 ai secolului trecut.
Mica bază de tratament funcționează în general de la sfârșitul lui iunie până la sfârșitul lui octombrie și se află chiar la intrarea în localitate, pe partea dreaptă, lângă stația de autobuz. Apa este indicată pentru afecțiuni reumatismale, afecțiuni vasculare periferice, boli ginecologice și obezitate.
Poteca ce urcă ușor prin partea dreaptă a bazei de tratament duce la alte câteva mici bazine. Sunt destul de prost întreținute și sumar amenajate, dar se află în aer liber, pe munte și îți oferă o frumoasă priveliște către port.
Serile de vară în Therma
În serile de vară, Therma devine centrul distracției de pe insulă. Celor cazați în localitate li se adaugă turiștii de la cele doua campinguri aflate în apropiere. Tavernele și barurile rămân deschise până noaptea târziu și totul este plin de viață, agitație și muzică.
Munte și mare
Therma este combinația perfectă dintre munte și mare. Se află într-o zonă cu vegetație luxuriantă, la poalele Muntelui Saos, dar în același timp la câțiva pași de mare.
Un drum de circa 300m, cu trotuare pe ambele părți, leagă localitatea de micul port de pescuit, destul de rar folosit, întrucât trebuie dragat frecvent.
Plaja Therma este cu nisip și pietriș, ca tot țărmul nordic, este organizată și are două beach bar-uri.
De ce să te cazezi în Therma
Este o idee bună să te cazezi în Therma dacă ești iubitor de libertate, muzică și viață boemă.
De asemenea, este o opțiune foarte bună de cazare dacă ai de gând să faci drumeții pe munte. Cascadele Gria Vathra se află chiar lângă Therma, iar cele de pe râul Fonias nu sunt nici ele prea departe. Tot din Therma pornește traseul către vârful Feggari.
Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!