RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Therma - intre munte si mare

Taverna Gria Vathra in ThermaTaverna Gria Vathra in Therma

Therma (sau Loutra, care in greaca ar insemna "bai") se afla cam la 14 km est de Kamariotissa, pe drumul de coasta din nordul insulei. Este o localitate turistica micuta (cam 70 de locuitori, la care se adauga sutele de vizitatori din sezon), situata in padure, cu cateva hoteluri, camere de inchiriat, restaurante, magazine si o cafenea simpatica la intrare.

In serile de vara Therma este plina de viata, mai ales ca nu departe se afla campingurile, iar cei care prefera aceasta forma de cazare isi petrec de multe ori serile la tavernele de aici.

Therma este combinatia perfecta dintre munte si mare. Se afla intr-o zona cu vegetatie luxurianta, la poalele muntelui Saos, dar in acelasi timp la cativa pasi de mare. Plaja este mica si cu pietris si gazduieste un bar faimos pe insula - Saoki Beach Bar, care in sezon are diferite concerte si seri muzicale. Tot aici exista si un mic port, de unde in sezon se organizeaza excursii in jurul insulei cu vaporasul numit Theodora (tel. 0030 697 406 2504; 0030 694 539 2089).

Izvoarele termale sulfuroase care au dat numele asezarii se afla la intrarea in localitate, pe partea dreapta. Desi sunt cunoscute inca din perioada bizantina, au fost amenajate abia prin anii '80 ai secolului al XX-lea. Apa este indicata pentru afectiuni reumatismale, afectiuni vasculare periferice, boli ginecologice si obezitate. Centrul functioneaza de la sfarsitul lui iunie pana la sfarsitul lui octombrie.

Spre cascadeSpre cascade

Este o idee buna sa te cazezi aici daca esti iubitor de libertate si viata boema si daca ai de gand sa pleci in drumetii, caci Therma este punctul de plecare atat catre cascade si "vathre", cat si spre varful Fengari. Vei gasi vilele si apartamentele din Therma la acest link.

Daca vrei sa duci acasa ceva special, poti cumpara de miere de oregano sau de cimbru facuta de localnici.

In Therma ajungi usor cu autobuzul care pleaca din Kamariotissa si trece prin Palaiopolis si Kariotes.

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa