Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Therma - între munte și mare

Therma - între munte și mare

Toate obiectivele Biserici și capele din Samothraki Descoperă marea Descoperă muntele Oameni și așezări Obiective culturale și muzee

Therma (numită și Loutra) se află cam la 14 km est de Kamariotissa, pe drumul de coastă din nordul insulei. Este o localitate turistică micuță (cam 70 de locuitori, la care se adaugă sutele de vizitatori din sezon), construită în pădure, pe râul Tsivdogiannis, printre platani enormi, stejari și castani.

Are câteva mici hoteluri și vile cu camere de închiriat, magazine, o brutărie, o biserică, taverne și cafenele.

Chiar la intrarea în localitate se află populara cafenea Ta Therma, punctul principal de întâlnire pentru cafea sau tsipouro. În apropiere se întâlnesc adesea, în special seara, tarabe cu haine si bijuterii handmade sau miere (încearcă mierea de oregano sau de cimbru).

Cafeneaua Ta Therma
Cafeneaua Ta Therma

Biserica din Therma
Biserica din Therma

Bazinele termale

Numele așezării (care în limba greacă ar însemna "băi") provine de la izvoarele termale sulfuroase, cunoscute încă din perioada bizantină, dar amenajate abia prin anii '80 ai secolului trecut.

Mica bază de tratament funcționează în general de la sfârșitul lui iunie până la sfârșitul lui octombrie și se află chiar la intrarea în localitate, pe partea dreaptă, lângă stația de autobuz. Apa este indicată pentru afecțiuni reumatismale, afecțiuni vasculare periferice, boli ginecologice și obezitate.

Centrul de bai termale
Centrul de bai termale

Poteca ce urcă ușor prin partea dreaptă a bazei de tratament duce la alte câteva mici bazine. Sunt destul de prost întreținute și sumar amenajate, dar se află în aer liber, pe munte și îți oferă o frumoasă priveliște către port.

Bazinele termale Samothraki

Bazinele cu apa termala Samothraki

Bai termale Samothraki

Bazine sulfuroase Therma

Serile de vară în Therma

În serile de vară, Therma devine centrul distracției de pe insulă. Celor cazați în localitate li se adaugă turiștii de la cele doua campinguri aflate în apropiere. Tavernele și barurile rămân deschise până noaptea târziu și totul este plin de viață, agitație și muzică.

Noaptea la cafeneaua Ta Therma

Distractie in Therma

Munte și mare

Therma este combinația perfectă dintre munte și mare. Se află într-o zonă cu vegetație luxuriantă, la poalele Muntelui Saos, dar în același timp la câțiva pași de mare.

Un drum de circa 300m, cu trotuare pe ambele părți, leagă localitatea de micul port de pescuit, destul de rar folosit, întrucât trebuie dragat frecvent.

Plaja Therma este cu nisip și pietriș, ca tot țărmul nordic, este organizată și are două beach bar-uri.

Plaja din Therma

De ce să te cazezi în Therma

Este o idee bună să te cazezi în Therma dacă ești iubitor de libertate, muzică și viață boemă.

De asemenea, este o opțiune foarte bună de cazare dacă ai de gând să faci drumeții pe munte. Cascadele Gria Vathra se află chiar lângă Therma, iar cele de pe râul Fonias nu sunt nici ele prea departe. Tot din Therma pornește traseul către vârful Feggari.

Therma Samothraki

Cafenele Therma

Comentarii

Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc