Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Sanctuarul Marilor Zei

Sanctuarul Marilor Zei

Toate obiectivele Biserici și capele din Samothraki Descoperă marea Descoperă muntele Oameni și așezări Obiective culturale și muzee Plaje din Samothraki

În antichitate insula Samothraki era faimoasă pentru existența unuia dintre cele câteva sanctuare din lumea greacă unde se desfășurau ceremonii de inițiere. Cultul misterelor Marilor Zei îi ajuta pe inițiați să devină persoane mai bune și să capete protecție. Din cauza secretului ce învăluia aceste ritualuri, puține informații despre ele au ajuns până în zilele noastre.

Sanctuarul, datând inițial din perioada preelenistică (epoca bronzului), a supraviețuit mai multor cutremure și atacuri ale piraților, fiind reconstruit în repetate rânduri. După ce creștinismul a devenit religie oficială, a fost abandonat treptat.

Sanctuarul Marilor Zei

Legenda povestește că aici s-au întâlnit părinții lui Alexandru cel Mare, regele Filip al II-lea și prințesa Olimpia, în timpul inițierii lor în mistere.

Astăzi poți vizita ruinele vechiului oraș (Paleopoli) și Sanctuarul Marilor Zei, care se află într-o frumoasă vale împădurită a Muntelui Saos, cadrul ideal pentru a te introduce în atmosfera sacră a locului. Vei găsi rămășițe din mai multe perioade, majoritatea datând din epocile elenistică și romană, dar și urmele unei fortărețe bizantine.

Înainte de a ajunge la vechile rămășițe ale construcțiilor, îți recomand să vizitezi micul muzeu de la intrarea în situl arheologic. Astfel îți vei putea face o idee despre cum arătau cândva clădirile din Sanctuar.

Program de vizitare

Programul de vizitare a Templului Marilor Zei este zilnic, între orele 8.30 și 15.30 (din primăvară până toamna), iar biletul de intrare costă 3 Euro/persoană. 

Rotonda lui Arsinoe
Rotonda lui Arsinoe

Inscriptie in Templul Marilor Zei

Amfiteatrul din Samothraki

Situl arheologic din Samothraki

Situl arheologic din Paleopoli

Orasul vechi din Samothraki

Orasul vechi din Paleopoli

Orasul vechi din Samothraki

Coloane in Templul Marilor Zei din Samothraki

Comentarii (1)

bogdans
21 Aug 2022, 20:39
Buna, in perioada 21-29 Aug 2022 pot oferi un tur ghidat al sanctuarului, daca exista doritori. Am studiat multa vreme acest sit. Contact: caravanseerai at yahoo punct com
Rezervă bilete de feribot
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc