Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Sanctuarul Marilor Zei

Toate obiectivele Biserici si capele din Samothraki Descopera marea Descopera muntele Oameni si asezari Obiective culturale si muzee din Samothraki Plaje din Samothraki Shopping

In antichitate insula era faimoasa pentru existenta unuia din cele cateva sanctuare din lumea greaca unde se desfasurau ceremonii de initiere. Cultul misterelor Marilor Zei ii ajuta pe initiati sa devina persoane mai bune si sa capete protectie insa, din cauza secretului ce invaluia aceste ritualuri, putine informatii despre ele au ajuns pana in zilele noastre.

Sanctuarul, datand initial din perioada preelenistica (epoca bronzului), a supravietuit mai multor cutremure si atacuri ale piratilor, fiind reconstruit in repetate randuri. Dupa ce crestinismul a devenit religie oficiala a fost abandonat treptat.

Sanctuarul Marilor Zei

Legenda povesteste ca aici s-au intalnit parintii lui Alexandru cel Mare, regele Filip al II-lea si printesa Olimpia, in timpul initierii lor in mistere.

Astazi poti vizita ruinele vechiului oras (Paleopolis) si Sanctuarul Marilor Zei, care se afla intr-o frumoasa vale impadurita a Muntelui Saos, cadru ideal pentru a te introduce in atmosfera sacra a locului. Vei gasi ramasite din mai multe perioade, majoritatea datand din epocile elenistica si romana, dar si urmele unei fortarete bizantine.

Inainte de a ajunge la vechile ramasite ale constructiilor, iti recomand sa vizitezi micul muzeu de la intrarea in situl arheologic. Astfel iti vei putea face o idee despre cum aratau candva cladirile din Sanctuar.

Programul de vizitare a Templului Marilor Zei este zilnic, intre orele 8 si 16, iar biletul de intrare costa 3 Euro/persoana.

Rotonda lui Arsinoe

Inscriptie in Templul Marilor Zei

Amfiteatrul din Samothraki

Situl arheologic din Samothraki

Situl arheologic din Paleopoli

Orasul vechi din Samothraki

Orasul vechi din Paleopoli

Orasul vechi din Samothraki

Coloane in Templul Marilor Zei din Samothraki

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki