RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Cazare in Samothraki

Cazare la Armonia Rooms in Therma

Cazare la Armonia Rooms in Therma

La Armonia Rooms din Therma am stat in toamna anului 2016. Ne-a intampinat o curte mare cu verdeata si hortensii, unde am putut sa lasam si masina. Proprietarii simpatici si primitori nu prea vorbeau engleza, ci doar greaca si germana, insa ne-am inteles cumva cu ei. (...)

Hoteluri si apartamente in Samothraki

Hoteluri si apartamente in Samothraki

Vei gasi mai jos o lista cu (aproape) toate unitatile de cazare din Samothraki, cu date de contact, ordonate pe localitati. Poti sa dai click pe localitate sau direct pe harta. (...)

Kamariotissa - Bun venit in Samothraki!

Kamariotissa - Bun venit in Samothraki!

Kamariotissa, numita asa dupa icoana Fecioarei Maria din Kamares pastrata in biserica cu acelasi nume (Panagia Kamariotissa), este primul loc in care vei sosi odata ce ai coborat din ferry-boat. Este situata in partea de nord-vest, avand ca fundal Muntele Saos si este cel mai mare port si totodata cea mai mare localitate de pe insula, fiind singura legatura dintre Samothraki si continent. (...)

Therma - intre munte si mare

Therma - intre munte si mare

Therma (sau Loutra, care in greaca ar insemna "bai") se afla cam la 14 km est de Kamariotissa, pe drumul de coasta din nordul insulei. Este o localitate turistica micuta (cam 70 de locuitori, la care se adauga sutele de vizitatori din sezon), situata in padure, cu cateva hoteluri, camere de inchiriat, restaurante, magazine si o cafenea simpatica la intrare. (...)

Chora - oraselul agatat de munte

Chora - oraselul agatat de munte

Capitala insulei nu este, asa cum poate te-ai astepta, un port la mare, ci este situata in interior, in partea de nord-vest, intr-o mica depresiune aflata intre culmile muntelui Saos, la aprox. 5 km est de Kamariotissa. Motivatia acestei amplasari o gasim in perioada Evului Mediu, cand trebuia sa fie adapostita de atacurile piratilor care timp de secole au fost una din principalele amenintari pentru insula. Astfel, chiar daca se afla la doar 5-6 km distanta de mare, Chora este ascunsa privirii. (...)

Cum ne-am simtit la Studios Saonissos

Cum ne-am simtit la Studios Saonissos

Cazarea la Saonissos a fost confortabila, nici nu prea as avea ce sa reprosez, insa oamenii - prietenosi si amabili -au fost cei care intr-adevar au contat. (...)

Unde stam in Samothraki

Unde stam in Samothraki

Daca iti doresti lux, hoteluri mari si impunatoare, resorturi, minim 4 stele etc. nu ai de ce sa vii in Samothraki. Pe insula sunt doar cateva hoteluri si mai multe vile, studiouri si apartamente de inchiriat, iar pe langa Therma exista si doua campinguri. (...)

Vremea în Samothraki