Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Dincolo de munte: plaja Vatos, comoara ascunsă a insulei

Dincolo de munte: plaja Vatos, comoara ascunsă a insulei

Toate obiectivele Biserici și capele din Samothraki Descoperă marea Descoperă muntele Oameni și așezări Obiective culturale și muzee Plaje din Samothraki

Vatos nu se numără printre plajele din Samothraki la care poți ajunge ușor. Este situată în zona greu accesibilă a insulei, dincolo de munte, acolo unde nu există drumuri.

Plaja Vatos se găsește în sud, câteva golfuri mai la est de Pachia Ammos, la gura de vărsare în mare a râului cu același nume, care formează și un canion. Este o plajă sălbatică, cu nisip și ape transparente, de culoare turcoaz, situată într-un peisaj exotic, cu grote și stânci ciudate.

Ca să ajungi la Vatos, vei avea nevoie de o barcă. Alternativa mai dificilă este să iei drumurile de munte. Un traseu pornește de deasupra plajei Pachia Ammos și traversează versanții abrupți care se termină direct în mare. Drumul nu este lung – are în jur de o oră, dar are porțiuni dificile și periculoase, care presupun abilități de cățărare și lipsa fricii de înălțime.

Un alt traseu pornește de lânga capela Panagia Krimniotissa. Mergând pe el poți ajunge într-un punct de unde se vede valea râului, terminată cu plaja sau poți coborî în canion.

Râul Vatos, terminat cu plaja cu același nume. Vedere dintr-o șa de deasupra capelei Panagia Krimniotissa.
Râul Vatos, terminat cu plaja cu același nume. Vedere dintr-o șa de deasupra capelei Panagia Krimniotissa.

Comentarii (3)

Andreea
11 Feb 2021, 21:16
Un articol bine documentat cu multe informații. Vara aceasta doresc sa ajung in Samotraki si acest articol m-a convins sa fac aceasta alegere. Pe internet sunt putine informatii despre aceasta insula si acest articol este un adevarat mini-ghid turistic despre Samotraki. Mulțumesc!
Laura
20 Aug 2021, 18:13
Foarte multe informatii utile!
Se spune despre Samothraki ca poti vedea delfini in mare. Este adevarat? Se pot vedea daca se inchiriaza o barca cu care sa iesi in larg?
InSamothraki.ro
20 Aug 2021, 18:46
Da, este adevărat. De cele mai multe ori se vad și de pe ferry.
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc