RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Drumetii la cascade

Una dintre cascadeUna dintre cascade

Fata de alte insule grecesti, Samothraki are multa vegetatie, iar din muntele Saos izvorasc mai multe rauri ce se varsa in mare. Aceste rauri formeaza o succesiune de cascade care dau nastere unor piscine naturale cu apa incredibil de limpede, numite vathre.

In Therma poti lasa masina in parcarea aflata la capatul unui drum presarat cu cateva taverne si personaje pitoresti. Pana la prima vathra (Gria Vathra) nu faci mai mult de 20 de minute, iar traseul este foarte usor, nu presupune diferente de nivel si il poate face oricine. De la aceasta cascada lucrurile incep sa se complice si este bine sa ai incaltaminte adecvata – bocancii de munte sunt recomandati, intrucat vor fi multe portiuni in care te vei catara pe pietre.

Poti ajunge urmand cursul raului si cateodata trecandu-l dintr-o parte in alta la cel putin patru cascade. Daca ai curaj, poti incerca o baie in piscinele naturale, dar trebuie sa stii ca apa, fiind apa de munte, va fi destul de rece.

Din pacate nu exista indicatoare decat spre prima cascada – in rest mergi mai mult pe baza intuitiei si ghidandu-te dupa cursul apei.

Din anumite puncte vei avea o perspectiva superba asupra marii aflate in departare, pe deasupra padurilor ce acopera muntele.

Alte cascade sunt accesibile din unele satuce, iar cascada Kremastos (aflata in sudul insulei), cu o cadere de 100 metri direct in mare este accesibila doar daca inchiriezi o barca.

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa