Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Panoramă cu apus de soare la taverna Paradeisos din Profitis Ilias
Panoramă cu apus de soare la taverna Paradeisos din Profitis Ilias

Dacă mergi de la Kamariotissa spre plaja Pachia Ammos, vei zări mai multe panouri care încearcă să te atragă cu inscripția "Paradisos – the best view of the island". Într-adevăr, priveliștea de la Paradeisos merită o vizită, în special la apusul soarelui.

Taverna se află în satul Profitis Ilias, câteva case mai încolo față de O Vrahos (alt nume de referință pentru iubitorii de carne de capră), pe partea dreaptă a drumului.

Punctul forte este terasa acoperită cu iederă, de la care ți se arată o panoramă superbă a mării. Poți identifica în depărtare insula Thassos și peninsula Halkidiki, cu al său Munte Athos.

Meniu și prețuri

Locul de cinste în meniu îl ocupă capra la proțap, pentru care este renumit satul. Kilogramul te costă 25 Euro, ceea ce face ca o porție să fie în jur de 11 Euro.

Dacă ești mai curajos, poți încerca "kokoretsi" (un fel de drob din organe de capră tăiate în bucăți mai mari), care e însoțit de cartofi prăjiți (ca și carnea la proțap) și costă 9 Euro.

La capitolul salate ai de ales între salată de roșii, salată verde, ardei copți, horta (un fel de frunze de sfeclă sotate) și salată grecească ("horiatiki") - toate la prețul de 3 Euro, cu excepția salatei grecești, care costă 6 Euro.

Aperitivele sunt cele clasice – feta sau tsatsiki la 2,5 Euro, feta la tigaie, salată de vinete sau tirosalata (cremă de brânză picantă) la 3 Euro, bougiourdi, ardei umpluți sau vinete coapte la 3,5 Euro, dovlecei prăjiți sau vinete saganaki la 4 Euro.

Dacă nu îți place neapărat carnea de capră, poți opta pentru friptură de porc, clătite cu ficat sau coaste de miel ("paidakia") la 8 Euro, burger sau cârnați la 6,5 Euro.

"Stropește" mâncarea cu un tsipouro de casă (6 Euro carafa) sau cu un vin - de casă (7 Euro/litru) sau îmbuteliat pe insulă (10 Euro/sticlă). Berile costă de la 1,5 Euro (la 250 ml) la 3 Euro (500 ml).

La finalul mesei primești din partea casei o farfurioară cu desert (haslama – prăjitura cu griș tradițională în nordul Greciei, prăjitură de biscuiți, portocale sau smochine "la lingură").

Este o atmosferă placută la taverna Paradeisos. Mâncarea este gustoasă, muzica discretă, iar vederea mării la apusul soarelui îți rămâne întipărită în memorie.

Contact

Telefon: (+30) 255 109 5267 (Ourania Tisaousi)

Indicator Taverna Paradeisos Profitis Ilias

Capră la proțapCapră la proțap

KokoretsiKokoretsi

Băuturi la Taverna Paradeisos

Desert la Taverna Paradeisos

Taverna Paradeisos Samothraki

Taverna Paradeisos Profitis Ilias

Apus de soare la Taverna Paradeisos

Panoramă la Taverna Paradeisos Samothraki

Asfințit la Taverna Paradeisos Profitis Ilias

Cină la apus la Taverna Paradisos

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki