RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Akrogiali - taverna cu apus de soare

Apus de soare in SamothrakiApus de soare in Samothraki

Daca iti plac pestele si fructele de mare, acesta este cu singuranta locul in care trebuie sa iei cel putin o masa. Akrogiali (numele s-ar traduce ca "tarmul marii") se afla in Lakkoma, in vestul insulei, la 8 km de Kamariotissa, pe drumul care coboara spre plaja Pahia Ammos. Ti-as recomanda sa ajungi mai pe dupa-amiaza, astfel incat sa prinzi acolo si apusul. Poti savura un pahar de vin sau de ouzo alaturi de imagini spectaculoase.

Vei gasi mai multe tipuri de peste proaspat adus zilnic de pescarii din sat, printre care dorada si barbuni. Ca peste tot, pestele este destul de scump (dorada costa cam 40 Euro/kg, ceea ce s-a tradus prin aprox. 20 Euro/portie), insa merita sa incerci. Va fi servit cu un sos delicios de ulei de masline si lamaie. Nu lipsesc nici caracatita, homarul sau crevetii.

Daca nu esti mare amator de peste sau fructe de mare, poti alege intre celelalte tipuri de carne sau legume - pui, porc, vinete, diferite salate etc.

Bucura-te de atmosfera relaxanta si de privelistea pe care terasa o ofera asupra plajei Lakkoma si a marii. Iar dupa masa mai poti zabovi cateva minute pe tarm, pentru a prinde ultimele franturi de lumina.

Akrogiali poate fi o idee si pentru cazare - proprietarii au 5 camere cu baie, aer conditionat, frigider, TV si balcon, iar preparatele locale delicioase, gradina frumos ingrijita si plaja (chiar daca e cu pietris) aflata chiar in fata pensiunii sunt avantaje demne de luat in seama.

Telefon: 0030 255 109 5123 (Georgios Sarantos)

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa