Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Capră la proțap la Taverna O Vrachos

Capră la proțap la Taverna O Vrachos

Dacă ar fi să fac un top al celor mai bune restaurante de pe insulă, O Vrachos (în traducere înseamnă "stâncă" - probabil de la bolovanul care se găsește în apropiere), din mica localitate Profitis Ilias, ar ocupa cu siguranță primul loc. În mod normal aș fi ales probabil o tavernă pe plajă, cu priveliște frumoasă asupra mării (gen Akrogiali, care se află și ea pe primele locuri într-un top personal), însă O Vrachos m-a cucerit de la început prin așezarea în sătucul cocoțat pe munte, prin atmosfera intimă și prin prietenia cu care ne-a întâmpinat Apostolos.

Taverna O Vrachos
Taverna O Vrachos

Vorbind cu unul și cu altul pe insulă, am înțeles că O Vrachos este și printre cele mai recomandate taverne de către localnici. Iar faptul că a doua oară când am fost acolo am întâlnit niște tineri greci care își sărbătoreau nunta nu mă face decât să deduc că taverna este într-adevăr și printre preferatele locuitorilor. În orice parte de lume ai fi, acest lucru spune multe despre un restaurant.

O Vrachos este locul în care e musai să mănânci capra (katsikaki) la proțap, pentru care satul Profitis Ilias este faimos. Un kilogram costă 24 Euro - o porție ar însemna în jur de 8-10 Euro, depinde de greutate. Și îi merită din plin...Dacă te-ai săturat de marouli (salată verde), îți recomand să încerci salata ungurească, adică o combinație delicioasă de varză, morcovi și țelină. Am încercat și carnea de porc, puiul, burgerul făcut în casă, tyrosalata, salata grecească (horiatiki) sau bougiourdi – toate au fost foarte bune.

La sfârșit a venit și desertul de rigoare din partea casei. Pe lângă iaurtul foarte gros, combinat cu dulceață de vișine sau de struguri făcută în casă, am mai primit și un platou cu o dulceață portocalie, despre care am aflat de la Apostolos ca era de dovleac, adică de kolokytha.

Dacă vă plac dulcețurile, le puteți cumpăra (un borcan de aprox. 1 kg costă 10 Euro).

Ajungi la Taverna O Vrachos din Lakkoma, pe o șosea care urcă accentuat spre sătucul Profitis Ilias și de unde se deschid perspective minunate asupra mării. 

Contact

Telefon: (+30) 255 109 5264 (Apostolos Kalaitzis)

Katsikaki
Katsikaki

Salata greceasca
Salata greceasca

Taverna O Vrachos

Capra la protap
Capra la protap

Iaurt cu dulceata de dovleac la Taverna O Vrachos

Iaurt cu dulceata de visine la Restaurant O Vrachos

Ouzo
Ouzo

Apus de la Profitis Ilias
Apus de la Profitis Ilias

Comentarii

Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki