Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

O Vrahos - primul loc in topul restaurantelor din Samothraki

Daca ar fi sa fac un top al celor mai bune restaurante de pe insula, O Vrahos (in traducere inseamna "stanca" - probabil de la bolovanul care se gaseste in stanga restaurantului) din mica localitate Profitis Ilias ar ocupa cu siguranta primul loc. In mod normal as fi ales probabil o taverna pe plaja, cu priveliste frumoasa asupra marii (gen Akrogiali, care se afla si ea printre primele locuri intr-un top personal), insa O Vrahos m-a cucerit de la inceput prin asezarea in satucul cocotat pe munte, prin atmosfera intima si prin prietenia cu care ne-a primit Apostolos.

Taverna O VrahosTaverna O Vrahos

Vorbind cu unul si cu altul pe insula, am inteles ca O Vrahos este si cel mai recomandat de catre localnici. Iar faptul ca a doua oara cand am fost niste tineri greci isi sarbatoreau nunta acolo nu ma face decat sa deduc ca taverna este intr-adevar si printre preferatele locuitorilor. In orice parte de lume ai fi, acest lucru spune multe despre un restaurant.

O Vrahos este locul in care e musai sa mananci capra la protap, pentru care taverna este faimoasa. Un kilogram costa 24 Euro - o portie inseamna in jur de 8-10 Euro, depinde de greutate. Si ii merita din plin...Daca te-ai saturat de "maruli" (salata verde), iti recomand sa incerci ceea ce ei numesc "salata ungureasca", adica o combinatie delicioasa de varza, morcovi si telina. Am incercat si carnea de porc, puiul, burgerul facut in casa, tirosalata, salata greceasca sau bougiourdi – toate au fost foarte bune.

La sfarsit a venit si desertul de rigoare din partea casei. Pe langa iaurtul foarte gros, combinat cu dulceata de visine sau de struguri facuta in casa, am mai primit si un platou cu o dulceata portocalie, despre care am aflat de la Apostolos ca era de dovleac, adica de "kolokitha".

Daca va plac dulceturile, le puteti cumpara (un borcan de aprox. 1 kg costa 10 Euro).

Ajungi la O Vrahos din Lakkoma, pe o sosea care urca accentuat spre satucul Profitis Ilias si de unde se deschid perspective minunate asupra marii.

Telefon: (+30) 255 109 5264 (Apostolos Kalaitzis)

KatsikakiKatsikaki

HoriatikiHoriatiki

La O Vrahos

Capra la protapCapra la protap

Iaurt cu dulceata de dovleac

Iaurt cu dulceata de visine

OuzoOuzo

Apus la Profitis IliasApus la Profitis Ilias

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki