Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Plajele din Samothraki

Plajele din Samothraki

Toate obiectivele Biserici și capele din Samothraki Descoperă marea Descoperă muntele Oameni și așezări Obiective culturale și muzee Plaje din Samothraki

În Samothraki nu ai să găsești plajele nesfârșite, cu nisip fin și intrare lină în apă, care îți vin probabil în minte atunci când te gândești la Grecia. Dacă îți dorești așa ceva, poate ar fi bine să alegi o altă destinație de vacanță. Pe insulă se află o singură plajă cu nisip accesibilă pe cale rutieră. Sunt însă alte plaje – unele cu pietre sau pietriș, altele cu nisip, aflate în partea sălbatică, unde nu ai acces decât cu o ambarcațiune sau după drumeții dificile. Toate reflectă în feluri diferite frumusețea specială a acestui loc.

Sfat: ia cu tine aqua shoes! Fără încălțăminte acvatică îți va fi greu să te bucuri de plaje. În plus, în apă vei fi protejat și de aricii de mare.

Plaja Pachia Ammos

Pachia Ammos este cu siguranță plaja cea mai cunoscută din Samothraki și probabil unul dintre cele mai "turistice" locuri de pe insulă. Explicația se găsește în faptul că este singura plajă cu nisip la care se poate ajunge cu mașina.

Pachia Ammos se găsește în sud, la capătul unui drum de 17 km (aprox. 25 minute) care pornește din portul Kamariotissa.

În sezon, plaja este organizată – are șezlonguri, umbreluțe, dușuri, cabine de schimb, baruri, caiace și se organizează plimbări cu barca spre latura de sud-est a insulei.

Plaja Pachia Ammos - cu șezlonguri, umbrele, beach baruri și tavernă
Plaja Pachia Ammos - cu șezlonguri, umbrele, beach baruri și tavernă

Plaja Kipos

Kipos este o altă plajă care se găsește la un capăt de drum, doar că de data asta este vorba de drumul care traversează partea de nord a insulei și se termină în vest. O despart de portul Kamariotissa 28 de kilometri (cam 35 de minute).

Kipos este cea mai întinsă plajă din Samothraki și are o frumusețe exotică, cu pietrele sale de culoare cenușie care contrastează cu albastrul intens al apei.

O parte din plaja Kipos, de culoare întunecată, văzută de sus
O parte din plaja Kipos, de culoare întunecată, văzută de sus

Plajele din nord

Plaja Therma

Plaja din Therma se găsește chiar lângă micul port al așezării, pe latura de nord a insulei, cam la 15 minute de mers cu mașina de Kamariotissa.

Este o plajă cu pietriș, care în sezon are șezlonguri, dușuri, cabine de schimb și cel mai faimos beach bar din Samothraki: Saoki Beach Bar.

Plaja din Therma, dincolo de Saoki Beach Bar
Plaja din Therma, dincolo de Saoki Beach Bar

Plaja Limnidi

Tot pe țărmul nordic, dar mai aproape de Kamariotissa, se află Limnidi, o bucată de plajă mai lată, cu pietriș, unde în sezon funcționează un beach bar și sunt șezlonguri.

Plaja Limnidi, amenajată în sezon
Plaja Limnidi, amenajată în sezon

Plaja Kymata

Plaja Kymata este de fapt plaja pensiunii cu același nume (Ktima Kymata), aflată tot pe țărmul nordic, în apropiere de Paleopoli. Pensiunea și taverna se deschid de obicei la începutul lunii iunie. Plaja are șezlonguri și umbreluțe, dar și caiace și loc de joacă pentru copii. Este o plajă cu pietre, dar în zona umbrelelor proprietarii amenajează în fiecare an o fâșie cu nisip.

Plaja de lângă Taverna Ktima Kymata
Plaja de lângă Taverna Ktima Kymata

Alte plaje de pe țărmul nordic

De la Kamariotissa până la Kipos, cu excepția câtorva zone stâncoase, cam tot țărmul de nord este de fapt o fâșie îngustă de plajă cu pietre – astfel, te mai poți opri în zonele de lângă Kamariotissa, Paleopoli, Fonias, Agia Paraskevi și altele.

Plaja de lângă gura de vărsare a râului Fonias
Plaja de lângă gura de vărsare a râului Fonias

Plajele din sud-vest

În partea de sud-vest a insulei se află plajele cu pietriș Makrylies, Platania (organizată în sezon în dreptul Hotelului Samothraki Beach Apartments & Suites) și Makrygialos.

Plaja de lângă Lakkoma
Plaja de lângă Lakkoma

Plajele din sud

Cele mai frumoase plaje cu nisip din Samothraki sunt ascunse în partea de sud a insulei, în golfurile pitite între versanții abrupți ai muntelui. Le poți explora doar dacă te încumeți să escaladezi traseele nemarcate sau, în varianta ușoară, dacă faci excursii cu diferite ambarcațiuni. După Pachia Ammos se înșiră două golfulețe cu nisip, apoi plajele Katarti, Vatos și Gyali, înspre sud-est.

Plajă din sudul insulei, aflată după Pachia Ammos
Plajă din sudul insulei, aflată după Pachia Ammos

Comentarii

Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc