Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Taverna O Psaras - pentru iubitorii de pește

Taverna O Psaras - pentru iubitorii de pește

În curtea mare, cu hortensii, mesele cu scaune albe și albastre sunt așezate la umbra răcoroasă a platanilor. Katerina și Dimitris se învârt de colo-colo, iau comenzi, aduc mâncare, împart zâmbete. Meniul cuprinde trei pagini scrise de mână, îngrijit, pe foi de caiet dictando. Nici nu ai nevoie de mai mult.

Taverna O Psaras este în primul rând despre pește și fructe de mare, iar numele său se traduce prin "Pescarul". S-a redeschis în iulie 2020, după o pauză de câțiva ani (în 2016 funcționa în locul în care astăzi se află Argo, tot pe țărmul nordic al insulei).

Găsești aici de la supă de pește (9 Euro), caracatiță, midii și calamari (8-10 Euro), până la paste sau risotto cu specific marin (12,5 Euro). Cel mai bine însă ar fi să întrebi despre captura de pește a zilei. Dimitris, care cu părul său lung și negru, prins în bandană, pare ieșit direct din poveștile cu pirați, ți-l va pregăti la grătar așa cum știe el mai bine și ți-l va aduce la masă însoțit de ladοlemono (sos cu lămâie și ulei de măsline) și de oregano.

Dincolo de pește, O Psaras oferă și aperitive (tzatziki, feta locală sau cașcaval la tigaie, fava, salată de vinete sau vânătă umplută) - la prețuri între 3 și 4,5 Euro, salate (roșii și castraveți, salată verde, grecească, de ruccola, de sfeclă, frunze la abur sau salată cretană) – cu prețuri cuprinse între 3,5 și 7,5 Euro, iar cei care nu sunt amatori de pește pot alege burgeri, cârnați sau frigărui de porc sau de pui, la prețuri de 7-8,5 Euro.

Stropește masa cu vin, bere sau, și mai bine, cu tsipouro de producție locală. Iar la sfârșit, bucură-te de deserturile delicioase ale Katerinei!

Kali orexi!

Contact

Taverna O Psaras se află chiar înainte de portul din Therma, pe partea dreaptă a drumului, cum vii dinspre Kamariotissa.

Telefon: +30 697 416 9085

O Psaras Samothraki

Taverna O Psaras

Salata cretana

Restaurant Psaras Samothraki

Comentarii

Ai fost și tu aici?
Spune și altora impresiile tale!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc