Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Taverna O Psaras - pentru iubitorii de pește

Taverna O Psaras - pentru iubitorii de pește

O Psaras este una dintre tavernele din Samothraki cu specific pescăresc.

Se află pe țămul nordic al insulei, pe partea dreaptă a drumului cum vii dinspre Kamariotissa, chiar înainte de micul port din Therma.

Taverna s-a redeschis în iulie 2020, după o pauză de câțiva ani. Cei care merg în fiecare an pe insulă probabil își aduc aminte că prin 2016 se afla într-un alt spațiu, cam la un kilometru distanță.

Taverna O Psaras este în primul rând despre pește și fructe de mare, iar numele său se traduce prin "Pescarul".

Firma Tavernei O Psaras este sugestivă pentru specificul său
Firma Tavernei O Psaras este sugestivă pentru specificul său

În curtea mare, cu hortensii, mesele cu scaune albe și albastre sunt așezate la umbra răcoroasă a platanilor. Katerina și Dimitris se învârt de colo-colo, iau comenzi, aduc mâncare și împart zâmbete. Meniul cuprinde trei pagini scrise de mână, îngrijit, pe foi de caiet dictando. Nici nu ai nevoie de mai mult.

Un loc primitor și nepretențios, așa cum sunt cele mai multe taverne din Samothraki
Un loc primitor și nepretențios, așa cum sunt cele mai multe taverne din Samothraki

Găsești aici tot felul de preparate delicioase - de la supă de pește (9 Euro), caracatiță, midii și calamari (8-10 Euro), până la paste sau risotto cu specific marin (12,5 Euro).

O recomandare: întreabă despre captura de pește a zilei. Dimitris, care cu părul său lung și negru, prins în bandană, pare ieșit direct din poveștile cu pirați, ți-l va pregăti la grătar așa cum știe el mai bine și ți-l va aduce la masă însoțit de ladοlemono (sos cu lămâie și ulei de măsline) și de oregano.

Peștele la grătar este servit alături de sos ladolemono și oregano
Peștele la grătar este servit alături de sos ladolemono și oregano

În meniu mai găsești diverse aperitive (tzatziki, feta locală sau cașcaval la tigaie, fava, salată de vinete sau vânătă umplută) - la prețuri între 3 și 4,5 Euro, salate (roșii și castraveți, salată verde, grecească, de ruccola, de sfeclă, chorta - frunze fierte sau salată cretană) – cu prețuri cuprinse între 3,5 și 7,5 Euro, dar și burgeri, cârnați sau frigărui de pui sau porc, la prețuri între 7 și 8,5 Euro.

Salata cretană este cu roșii proaspete și uscate, ruccola, feta și pesmeți fărâmați
Salata cretană este cu roșii proaspete și uscate, ruccola, feta și pesmeți fărâmați

Stropește masa cu vin, bere sau, și mai bine, cu tsipouro de producție locală. Iar la sfârșit, bucură-te de deserturile delicioase ale Katerinei!

Kali orexi!

Contact Taverna O Psaras - Therma, Samothraki

Taverna O Psaras se află pe dreapta drumului principal din nordul insulei, înainte de portul din Therma, lângă barul Pyxida.

Telefon: +30 697 416 9085

Localizare: Google Maps O Psaras

Comentarii (2)

Mircea
26 Aug 2021, 21:45
De evitat!
Dacă e în primul rând despre pește și recomandarea este să-l întrebi pe Dimitris de captura zilei, atunci să vă spun să fiți cu mare băgare de seamă atunci când comandați pește. Pentru că în meniu se spune că prețul e la kg și e variabil. Am întrebat ce pește este, mi s-au recomandat niște sardele. Am întrebat de ceva pește mai mare și mi s-a arătat un pește de mărime medie și mi s-a spus dacă nu e o problemă că o să fie mai scump. Am spus că nu.
Ca să o scurtez, am plătit pe o porție de pește la grătar (doar peștele) 28 de euro! (în condițiile în care cel mai scump fel din meniu era 15).
Acum, pentru un tavernă de kko cu servire execrabilă, la malul mării, pe o insulă fără mari pretenții, nu prea te aștepți la un asemenea șoc.
Cam câți ați plătit în București sau în alte locații (restaurante) cu pretenții 130 de lei (28 euro) pe o porție de pește? Sunt curios.
Așa că atenție mare la ”piratul” Dimitris, că te face!
Ionut
27 May 2023, 13:13
Noi mergem la aceasta taverna de când bu era în acest loc.
Am avut experiente minunate și nu am plătit în exces.
Acum 2 ani am cumpărat o caracatița de la pescaria din Kamariotisa și Dimitri a acceptat sa ne o facă pe grătar fără sa ne ia nimic.
Paștele cu fructe de mare ale Caterinei sunt extraordinare .Porția este enorma și au o langustina deasupra.
Servirea a fost mereu foarte bună și am apreciat ca oamenii fac cu placere aceasta.
Copii se simt tare bine acolo.
Rezervă bilete de feribot
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc