Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Unde să te cazezi în Samothraki

Unde să te cazezi în Samothraki

Dacă îți dorești lux, hoteluri mari și impunătoare, resorturi, minim 4 stele etc. Samothraki nu este locul potrivit pentru vacanța ta. Pe insulă sunt doar câteva hoteluri, în schimb există multe vile, studiouri și apartamente de închiriat, iar pe lângă Therma există și două campinguri.

Cele mai multe hoteluri se găsesc pe latura de nord a insulei: Niki Beach*** și Aiolos*** în Kamariotissa, Samothraki Village*** și Kastro*** în Palaiopoli, Orpheus** și Archondissa Boutique în Therma. În vest, în localitatea Makrilies se află hotelurile Yliessa** și Eroessa Samothraki Beach***.

Dacă nu vrei neapărat să stai la un hotel, cazarea la o vilă cu studiouri sau apartamente este de obicei o opțiune mai ieftină și destul de confortabilă. Camerele sunt în general simple, cu gresie pe jos, multe având frigider și kitchinetă, unde îți poți face o cafea sau un ceai sau poți prepara ceva rapid pentru micul dejun.

Iubitorii de natură și libertate pot alege cazarea la campingul organizat Varades sau la cel liber, aflate lângă Therma.

Ce localitate aleg?

Chora

Chora este un loc minunat, dar dacă vrei să te trezești dimineața și să vezi marea la o aruncătură de băț, atunci nu îți recomand să te cazezi aici. Vei vedea marea, dar în zare, de pe culmile muntoase pe care e cocoțat sătucul-capitală. Căsuțele tradiționale din Chora îți pot oferi însă o experiență încântătoare și autentică a vieții grecești, a tavernelor, cafenelelor și străduțelor înguste și pietruite. Localitatea este cea mai fermecătoare așezare de pe insulă.

Therma

În Therma poți avea la îndemână ambele experiențe - și drumețiile spre vârful muntelui sau spre vathre, prin frumoasa padure de platani, și plaja, aflată foarte aproape.

Dacă te cazezi la studiourile sau apartamentele din Therma sau chiar în campingurile din zonă, vei avea parte de o experiență boemă, printre oameni care se simt liberi, indiferent de vârstă.

Bonus: ai izvoarele termale chiar în localitate.

Kamariotissa

Kamariotissa este cea mai comodă variantă de cazare: feribotul te lasă direct în port, iar în localitate găsești multe taverne, baruri, două supermarket-uri destul de bine dotate, două brutării și ai posibilitatea de a închiria scutere, mașini, biciclete sau bărci. În plus, Kamariotissa este cam la jumătatea drumului între sălbatica plajă Kipos și faimoasa plajă Pachia Ammos.

Alte sate

Dacă preferi liniștea, poți alege una dintre variantele de cazare aflate în localitățile Makrilies, Xiropotamos, Alonia, Kariotes, Lakkoma, Palaiopoli sau Profitis Ilias.

Caută cazare

Pe Booking.com poți caută varianta de cazare potrivită pentru tine, introducând datele în căsuța de mai jos.

Booking.com

Recomandări

Te poți uita și la pagina de recenzii de hoteluri și apartamente din Samothraki. Sunt impresii referitoare la câteva dintre unitățile de cazare la care am stat de-a lungul timpului.

Comentarii (5)

Raluca
04 Sep 2019, 09:33
Recomand Villa Vasilikos. Este exact pe malul marii intre Palaiopoli si Kariotes. Are 4 camere toate cu vedere la mare si terasa, o curte mare, plaja in fata, taverna cu mancare gustoasa si doua doamne-bunicute extrem de calde si placute. Tariful...29.08-03.09...25 de euro/ noapte. Recomand cu drag.
Ionut
24 Jan 2020, 08:41
Ne poti oferi mai multe detalii despre aceasta vila: site, telefon,etc?
InSamothraki.ro
24 Jan 2020, 10:28
Buna Ionut,

Vila nu are site. Nr. de telefon este (+30) 255 104 2178. O gasesti in lista de cazari, la Kariotes:
www.insamothraki.ro/cazare-in-kariotes/
Cristina
21 May 2020, 12:55
Buna,
Ai câteva fotografii cu vila?
Multumesc
Ana
21 May 2020, 13:08
Buna,
Ai câteva fotografii cu vila?
Multumesc
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc