RSS feed InSamothraki on Instagram InSamothraki on Facebook

Unde stam in Samothraki

Studio SaonissosStudio Saonissos

Daca iti doresti lux, hoteluri mari si impunatoare, resorturi, minim 4 stele etc. nu ai de ce sa vii in Samothraki. Pe insula sunt doar cateva hoteluri si mai multe vile, studiouri si apartamente de inchiriat, iar pe langa Therma exista si doua campinguri.

Daca nu vrei neaparat sa stai la un hotel, cazarea la o vila cu studiouri sau apartamente este destul de confortabila. Camerele sunt in general simple, cu gresie pe jos, multe avand frigider si kitchineta, unde iti poti face o cafea sau un ceai sau poti prepara ceva rapid pentru micul dejun.

In ceea ce priveste localitatatea, daca ii intrebi pe localnici iti vor recomanda Chora sau Therma.

Chora

Chora este un loc minunat, dar daca vrei sa te trezesti dimineata si sa vezi marea la o aruncatura de bat, atunci nu e pentru tine. Vei vedea marea, dar in zare, de pe culmile muntoase pe care e cocotat satucul-capitala. Totusi, casutele traditionale din Chora iti pot oferi o experienta incantatoare si autentica a vietii grecesti, a tavernelor, cafenelelor si stradutelor pietruite si in panta. Localitatea este cea mai fermecatoare asezare de pe insula.

Therma

Pe de alta parte, in Therma poti avea ambele experiente la indemana - si drumetiile prin padurea frumoasa de platani sau chiar pe munte, la cascade si plaja aflata foarte aproape de localitate. Daca te cazezi intr-una din vilele sau in studiourile sau chiar in campingul de aici, vei avea o experienta boema, printre oameni care se simt liberi indiferent de varsta. Bonus: ai izvoarele termale chiar in localitate.

Kamariotissa

Cele mai multe unitati de cazare le vei gasi in Kamariotissa. Practic, aceasta ar fi cea mai usoara varianta. Ferryboat-ul te lasa direct aici, vei gasi multe taverne, doua supermarket-uri destul de bine dotate, doua brutarii si mai multe variante pentru inchiriere scutere, masini, biciclete sau barci. In plus, Kamariotissa este cam la jumatatea drumului intre salbatica plaja neagra cu pietris Kipos si faimoasa plaja cu nisip Pahia Ammos.

Altele

Alte optiuni ar fi in Paleopoli, Pachia Ammos, Lakkoma, Kariotes, Alonia, Makrilies sau Profitis Ilias.

Cauta cazare

Ca sa nu pierzi timpul cautand cazare la fata locului ar fi bine sa iti faci rezervare inainte. Poti sa cauti pe Booking.com varianta potrivita pentru tine, introducand datele in casuta de mai jos.

Booking.com

Cateva articole care s-ar putea sa-ti placa