Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram InSamothraki on Pinterest RSS feed
Cu vaporașul în jurul insulei

Cu vaporașul în jurul insulei

Toate obiectivele Biserici și capele din Samothraki Descoperă marea Descoperă muntele Oameni și așezări Obiective culturale și muzee Plaje din Samothraki

În Samothraki drumurile nu ajung peste tot, așa că unele locuri, în special cele din partea de sud a insulei, sunt accesibile doar dacă escaladezi muntele sau, mai simplu, dacă faci o excursie cu o barcă sau cu un vaporaș.

Ambarcațiuni care organizează astfel de excursii se găsesc de obicei în Kamariotissa sau pe plaja Pachia Ammos și operează în timpul sezonului de vară.

Vaporașele te vor duce înspre sudul și sud-estul insulei, părți de o frumusețe sălbatică și de o mare valoare ecologică, unde nu s-au construit drumuri. Vei face opriri pentru înot și vei avea posibilitatea de a admira cascada Kremastos sau de a te bronza pe plaja Vatos, pitită între stânci. Unele ambarcațiuni fac și opriri pentru scufundări la epava unui vapor românesc eșuat în 1935, care transporta lemne. Se spune că din lemnele pe care marea le-a adus atunci la țărm, mulți locuitori din Chora și-ar fi construit case.

Cascada Kremastos

Cascada Kremastos (sau Kremasto Nero) se află în sudul insulei. Numele său se traduce prin "apă agățată", "apă atârnată". Este cea mai înaltă și mai interesantă cascadă din Samothraki și se varsă în mare de la înălțimea de aproximativ 100m. Iarna, datorită debitului bogat, apele sale cad direct în mare, fără să mai atingă stâncile.

Stâncile Tis grias ta pania

În apropiere, tot pe coasta sudică, se întâlnesc niște formațiuni geologice ciudate, care pot fi văzute doar dinspre mare. Sunt numite tis grias ta pania ("rufele bătrânei") și constituie una dintre atracțiile naturale ale insulei.

Legenda spune că pe stâncile din aceste locuri sălbatice trăia în vechime o bătrână ale cărei singure tovarășe erau caprele. Într-o zi, lăsându-și hainele la uscat, s-a stârnit dintr-odată un vânt puternic care le-a luat și le-a aruncat pe țărm. Amărâtă, bătrână le-a blestemat să se transforme în piatră. Așa s-ar fi născut tis grias ta pania, care arată ca o rețea de linii și pete albe, ce par pictate pe fondul de culoare întunecată al stâncilor.

Plaja Vatos

În apropiere de Kremastos și la est de Pachia Ammos se află Vatos, o pitorească plajă cu nisip, izolată între stânci.

Plaja Karkani Samothraki

Comentarii (6)

sorin farcas
19 Jun 2019, 08:40
Foarte interesant articolul Multumesc pentru informatii.
Bob
07 Aug 2019, 11:29
Buna ziua,
Imi puteti spune daca pe insula gasesc vreun centru de diving?
Multumesc anticipat :)
Bob
InSamothraki.ro
07 Aug 2019, 11:33
Buna ziua,
A fost candva un centru de diving pe drumul spre plaja Kipos, dar nu mai exista. Se face diving la Dikella, cam la 30 minute de Alexandroupoli, pe continent. Daca sunteti interesat, va rog sa trimiteti un e-mail la contact@insamothraki.ro.
Bob
07 Aug 2019, 11:42
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt, dar tinta mea este insula, si vroiam sa stiu daca imi iau cu mine si echipamentul de diving.
Turist RO
29 Jun 2021, 16:16
Buna ziua! Intentionez sa ajung pe insula in luna august. As dori sa stiu daca pot inchiria o barca, astfel incat sa pot vasli pana la acele locuri "izolate", sau singura optiune este sa fiu "dus" acolo.
Multumesc foarte mult!
InSamothraki.ro
29 Jun 2021, 17:00
Buna ziua,
Până mai anul trecut, cei de la Euplous închiriau ambarcațiuni (nu știu ce s-a mai întâmplat cu ei de când cu pandemia). Încercați să îi sunați la 00306937030168. De asemenea, pe plaja Pachia Ammos se găsesc caiace în sezon.
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki

InSamothraki on Facebook

Urmărește-ne și pe Facebook
dacă vrei să rămâi la curent cu ce se întâmplă pe insulă!

Intră pe pagină Nu, mulțumesc